Haberler

69 nerenin plaka kodu? 69 plakası nereye ait, hangi şehir? Bayburt ilçe plaka harfleri

Güncelleme:

Türkiye'de yer alan tüm şehirlerimizin kendilerine özel plaka kodları vardır. Plaka kodları araçların arka veya ön taraflarında metal levhalarda gözükür. Bu plakalar araçların kimliğidir. Polisler plaka kodu ve harflerine göre gerekli işlemleri yaparlar. Peki 69 plakası nerenin, hangi ile ait?

Plaka kodları genel kültür sorularında, bilgi yarışmalarında, eğitim sınavlarında soru olarak karşımıza çıkabiliyor. Bu bakımdan çoğu kişi tarafından il il plakalar merak ediliyor. Ayrıca tüm dünyada araçların belli bir plaka numaraları vardır. Bu kodlara göre işlemler yapılmaktadır. Peki 69 nerenin plakası, hangi şehre ait, ilçelerinin plaka harfleri nedir?

E-5'de, Otobanda, karayollarında ilerlerken insanlar arabaların arkasında bilmediği plaka numaralarını görünce nereye ait olduklarını merak ederler. İşte bu yüzden internetten araştırma yapıp o plakanın hangi ilin olduğunu öğrenmek istiyorlar. Şimdi 69 plakasının detaylarını aktaralım.

69 NERENİN PLAKA KODU?

69 plakası hangi şehre ait : Bayburt

69 plakası Bayburt iline ait bir plaka kodudur. Otomobillerin, kamyonların, arabaların, motosikletlerin ve diğer tüm taşıt araçlarının arkasında veya önünde 69 plaka kodu görüyorsanız bu plaka Bayburt şehrine ait demektir. Bayburt'un plakası 69'dur. Normalde Bayburt B harfi ile başladığı için plaka numarası daha düşük bir sayı olması lazımdır. Fakat Bayburt sonradan il olduğu için 69 plakasına sahip olmuştur.

Peki Bayburt ilçelerinin plaka harfleri grupları nelerdir?

BAYBURT İLÇELERİNE AİT PLAKA HARF - GRUP KODLARI

Plaka kodu 69 olan Bayburt'un ilçelerinin de kendilerine özel plaka harf kodları mevcuttur. Bu harflere bakılarak o plakanın Bayburt'un hangi ilçesine ait olduğunu anlayabilirsiniz. Şimdi 69 Bayburt plaka kodlu ilçelerin plaka harflerini nelerdir onu öğrenelim.

Bayburt Merkez ilçesi plaka harfleri :

69 AC 001 - 69 AZ 999

69 M 0001 - 69 M 9999

69 T 0001 - 69 T 9999

ile başlayanlar Bayburt'a aittir.

69 nerenin plaka kodu? 69 plakası nereye ait, hangi şehir? Bayburt ilçe plaka harfleri

Sonuç itibariyle 69 plakası Bayburt şehrimize aittir. İlçelere ait plaka harfleri de yukarıda verilmiştir. Diğer plaka kodlarına sitemizden aratma yaparak bakabilirsiniz.

BAYBURT PLAKA KODU KAÇTIR?

Bayburt ilimizin plaka kodu 69'dur. Yollarda gördüğümüz 69 plakalı arabalar Bayburt şehrine ait demektir.

BAYBURT TELEFON ALAN KODU KAÇTIR?

Bayburt telefon alan kodu 458'dir. Yani 0458 numarasıyla başlayan telefon kodları Bayburt şehrine aittir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Cep Telefonu Bayburt Haberler

Bakmadan Geçme

Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title