Haberler

664. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Güreşleri

Antalya'nın Elmalı ilçesinde düzenlenen 664. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Güreşleri'nde başpehlivanlar, ilk güreşlerini gerçekleştirdi.

Antalya'nın Elmalı ilçesinde düzenlenen 664. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Güreşleri'nde başpehlivanlar, ilk güreşlerini gerçekleştirdi.

Antalya Büyükşehir ve Elmalı belediyeleri iş birliğiyle Recep Gürbüz Güreş Sahası'nda düzenlenen etkinliğe, 79 başpehlivanın da aralarında bulunduğu bin 600 güreşçi katıldı. Kispetlerini giydikten sonra paçalarını bağlayan, sonrasında yağlanan başpehlivanlar, davul zurna eşliğinde sahaya çıktı.

Güreş öncesi dev Türk bayrağı açan başpehlivanlar, rakiplerini kurayla belirledi. Daha sonra rakipleriyle anons edilen güreşçiler, peşrev çekti. Peşrevin ardından güreşe başlayan pehlivanlar, el ense çekerek rakibinin gücünü yoklarken, kendilerini izlemeye gelen vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Elmalı Kaymakamı Gürbüz Saltaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 664 yıldır süren geleneği yaşatmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Yağlı güreşlerin çok meşakkatli bir spor olduğunu ifade eden Saltaş, "Bunun devam etmesi için sporcularımız ellerinden geleni yapıyor. Ata sporumuza sahip çıkmamız gerekiyor. İnsanlar saatlerce yerinden kalkmadan güreşleri izliyor. Güreşseverler sabah 09.00'da oturuyor, akşam 19.00'a kadar sahada bekliyor. Herkes bir arada oluyor, konuşuyor, kaynaşıyor. O yüzden güreşler birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştiriyor." dedi.

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin ise bu geleneği genç kuşaklara aktarmak için mücadele ettiklerini kaydetti.

İlçede yapılan güreşlerin Kırkpınar'dan daha eski olduğuna dikkati çeken Öztekin, "Kırkpınar 655 yıldır yapılıyor. Biz onlardan 9 yıl daha önce başlayan bir organizasyonuz. Güreşçilerimiz burada şampiyon olmak için ellerinden gelen mücadeleyi yapıyor. Vatandaşlarımız da müsabakaları gözünü kırpmadan izliyor. Hem güreşçilerimiz hem de izleyenler burada güzel vakit geçiriyor." diye konuştu.

Güreşler, yarın yapılacak final müsabakalarıyla sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Gürbüz Yeşilyayla Antalya Elmalı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title