Haberler

663. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri

Bu yıl 663'üncüsü düzenlenen Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu, finalde İsmail Balaban'ı yenerek başpehlivan oldu.

Bu yıl 663'üncüsü düzenlenen Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu, finalde İsmail Balaban'ı yenerek başpehlivan oldu.

Yağlı güreşlerde 71'i başpehlivan olmak üzere bin 500'ün üzerinde güreşçi, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Başpehlivanlıkta İsmail Balaban'ı yenen Orhan Okulu, Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri'nde üst üste üçüncü kez başpehlivan olarak, altın kemerin ebedi sahibi oldu. Faruk Akkoyun ile Salih Erinç de üçüncü sırayı aldı.

Elmalı ilçesine gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan ve Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Muammer Türker ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, müsabakaları izledi. Recep Gürbüz Spor Merkezi'nde davul ve zurnayla karşılanan ve önce başcazgırın yaptığı anonsu dinleyen Zeybekçi, Çavuşoğlu, Elvan ve beraberindekiler, er meydanında tur atarak, halkı selamladı.

Ardından tribünlere geçen Zeybekçi ile beraberindekiler, yarı final ve final müsabakalarını izledi. Çavuşoğlu ile Elvan, yarı final ve final müsabakalarını bir süre izledikten sonra, alandan ayrıldı. Bakan Zeybekçi, ödül töreninde, başpehlivan Okulu'ya altın kemer, madalya ve kupayı verdi.

"Güreş, bizi biz yapan değerlerimizdir"

Zeybekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bizi biz eden kültürel değerler bunlar" dedi.

Tarihi yağlı güreşleri için Elmalı'ya geldiğini anlatan Zeybekçi, "Dünya görüşlerimiz, siyasi görüşlerimiz birçok zevkimiz çok farklı olabilir ama bizi biz yapan değerlerimiz, güreşimiz, ata sporumuz" ifadelerini kullandı.

Bakan Zeybekçi, bu geleneği sürdürmek gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bin 663'üncüsü de kimse merak etmesin bu topraklarda olacak. Allah'ın izniyle bu böyle devam edecek. Her kim ki ne tür hesabı varsa, bu birlik ve beraberliğimizle onların bütün hesaplarını başlarına geçireceğiz inşallah. Burada güreş meydanlarında şehit olan destanlarımız da var. Kahramanlarımız var, tarihimiz boyunca bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Soysuzlar, soysuzluğunu yapmaya devam edecek ama bu aziz millet Allah'ın izniyle var ve var olmaya devam edecek."

Başpehlivan olan Okulu da kendisini destekleyen herkese teşekkür ederek, "Beni seven sevmeyen herkese teşekkür ederim. Antalya'ya Elmalı'nın altın kemeri hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

Hedeflerine de değinen Okulu, "İnşallah 2015 yılı Kırkpınar'a altın kemerle aday olarak, seyircinin gönlünde taht kurmak istiyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Balaban Yeşilyayla Elmalı Yerel Haberler

title