Haberler

64 yıllık terzi emeğini "Ahilik ödülü" ile taçlandırmanın mutluluğunu yaşıyor

Güncelleme:

Ahiliğin başkenti Kırşehir'de 64 yıllık emeğini "Ahilik ödülü" ile taçlandıran 76 yaşındaki terzi Mehmet Aldemir, ilerleyen yaşına rağmen mesleğini sürdürerek gençlere örnek oluyor.

Ahiliğin başkenti Kırşehir'de 64 yıllık emeğini "Ahilik ödülü" ile taçlandıran 76 yaşındaki terzi Mehmet Aldemir, ilerleyen yaşına rağmen mesleğini sürdürerek gençlere örnek oluyor.

İlkokulu bitirdikten sonra babası tarafından terzi ustasının yanına çırak olarak verilen, kalfa ve ustalık döneminden sonra 1968'de dükkanını açan Aldemir, hazır giyim sektörünün gelişmesiyle azalan hareketli günlerin özlemini çekiyor.

Çıraklık, kalfalık ve ustalıkta geçen 64 yıllık meslek hayatında onlarca çırak da yetiştiren Aldemir, şimdilerde Uzun Çarşı'daki mütevazı dükkanında küçük tamirat ve tadilat işleriyle mesleğini sürdürüyor.

İşini Ahilik prensipleriyle yaptığı için bu yıl Kırşehir'de "İlin Ahisi" seçilen Aldemir, meslek hayatını böyle bir ödülle taçlandırmanın mutluluğunu yaşıyor.

"Hazır çıkınca terzilik mesleğini bitirdi"

Mehmet Aldemir, AA muhabirine, terziliğin eskiden çok rağbet gören bir meslek olduğunu ancak hazır giyimin artmasıyla bu alana ilginin azaldığını söyledi.

İlkokulu bitirdikten sonra babasının yönlendirmesiyle mesleğe başladığını, eski güzel günlerini özlediğini belirten Aldemir, şöyle konuştu:

"Eskiden 50-60 elbiseyi asardık askıya. Kurban ve ramazan bayramlarında 3 ay önceden iş almayı bırakırdık yoğunluktan. O derece iş boldu. Ama şimdi bitti iş. Hazır giyim yaygınlaşınca terzilik mesleği bitme noktasına geldi. Önceden 'Çocuğum yanında çalışsın.' diye elinden tutan getirirdi. Şimdi artık hiç çırak gelmiyor yani çıraklık işi bitti."

Mesleğini ilk günkü aşkla sürdürdüğüne işaret eden Aldemir, "Elim ayağım tuttuğu sürece mesleğime devam edeceğim ama hastalanır, gelemezsek o ayrı." dedi.

Ödül alınca çok mutlu olduğunu anlatan Aldemir, "Sağ olsunlar bizi takdir etmişler. 'Bu sene yılın Ahisi olarak seni seçiyoruz.' dediler. Toplantıya çağırdılar. Sayın Valimiz de vardı. Ödülümüzü verdi. Memnun oldum tabii ki. Bunca senenin emeği olarak bu ödülü almış oldum, mükafatını bu şekilde görmüş oldum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Aldemir Kırşehir Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title