Haberler

60 Yıllık Ağaçlar Kesilince Vatandaş Belediyeye Tepki Gösterdi

Manisa'nın Ahmetli İlçesinde 15 Çam Ağacının Kesilmesine Vatandaşlar Tepki Gösterdi.

Manisa'nın Ahmetli ilçesinde 15 çam ağacının kesilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Ahmetli Belediyesi'nden yapılan açıklamada, eski su şebekesinin değiştirilecek olması ve cadde üzerinde yol çalışması sebebiyle imar planı içinde gözüken ağaçların kesildiği bildirildi. Belediye çalışanları tarafından kökten kesilen ağaçlardan dökülen çam fıstıkları ve kozalaklar bazı kişilerce toplandı.

Bu arada 60 yıllık olduğu tahmin edilen ağaçların kesilmesi vatandaşların tepki göstermesine sebep oldu. Ahmetli İlçesinde yaşayan Binnur Kaya, ağaçların kesilmesine üzüldüğünü belirterek "İlçemizde yaşayan çoğu insandan yaşlı bu ağaçlar kesilmeden de gerekli çalışma yapılabilirdi. Ağaçlar tamamen kesilmeden budanabilirdi. Bu ağaçlar kolay yetişmiyor, çok üzgünüm" dedi.

Ahmetli ilçesinde bir kıyım yapıldığını söyleyen DYP İlçe Başkanı Halil Kutlu ise, "Her biri yarım asırdan daha uzun yaşta olan ağaçların kesilmesi bizi üzdü. Biz bu olayı gerçekleştirenleri kınıyoruz. Çevre belediyeler ağaçlandırma çalışmaları yaparken Ahmetli'de sağlıklı ağaçların kesilmesine bir anlam veremedik. Yol yapımı için hiç ağaç kesilir mi?" diye konuştu.

CHP'li Belediye Başkan Vekili Fuat Kurtulmuş ise ağaçların rüzgar ve olası kar yağışında tehdit oluşturacağını belirtti. Ağaçların oluşturacağı mal kaybının karşılanabileceğini fakat can kaybının karşılanamayacağını belirten Kurtulmuş, "Vatandaşlarımızın tepki göstermesi normal. Biz kesilen ağaçların yerine yeni ağaçlar dikeceğiz. Üzgünüm ama yapacak bir şey yok."

(İU-YB-OM-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title