Haberler

6. Manisa Tarzanı Ödülü "Entelköy-Efeköy" Filmine!

6. Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri'nde; "Manisa Tarzanı" ödülü, senarist ve yönetmenliğini Yüksel Aksu'nun üstlendiği "Entelköy-Efeköy" filmine verildi.

1 Haziran 2011, Çarşamba günü Manisa Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salon'da gerçekleşen törende ödülü; Yüksel Aksu ve film ekibi adına, filmin oyun tasarımını yapan Memet Ali Alabora aldı.

Hayatını doğaya adayan "Manisa Tarzanı" olarak bilinen Ahmet Bedevi'nin anısını yaşatmak ve kentlilere doğa sevgisini aşılamak amacıyla her yıl Manisa'da düzenlenen Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri'nde; bir grup ekolojik aktivistin, mütevazı bir Ege köyüne yerleşmesini konu alan "Entelköy-Efeköy" filmi ödüle layık görüldü.

1963'te öldükten sonra, birçok kişiye doğayı korumak için ilham vererek efsaneye dönüşen "Manisa Tarzanı"nı anma amacıyla düzenlenen festivalde; "Entelköy-Efeköy" filmi oyun tasarımcısı Memet Ali Alabora, "Bu ödül, belki de bir filme, daha çekim aşamasındayken verilen ilk ödül. Bu ödül, bir Ege kentinin başka bir Ege kentine verdiği bir Ege dayanışması örneği… Bu ödülü önceden alan isimlerden birinin Hayrettin Karaca olması da bizim için çok özel. Hayrettin Karaca, belki de Manisa Tarzanı'ndan sonra doğa hareketi denince akla gelen ilk isim. Hayrettin Karaca bugünün Manisa Tarzanı!" dedi. Alabora, "Ege'nin neşesini bu filmde göreceksiniz. Herkesi Pınarcık ve Doğanbey köylerindeki çekimlere bekleriz. Çünkü bizim setimiz hepinize açık, ayranımız bol. Gelirken de bir eşek heykeli getirmeyi unutmayın!" diyerek sözlerini tamamladı.

2012 yılının başında vizyona girmesi planlanan, GalataFilm yapımı "Entelköy- Efeköy"; bir grup ekolojik aktivistin, yerleştikleri Ege köyünde kurulması gündemde olan termik santrali engelleme çabalarını, köylülerle aralarında geçen komik ve çarpıcı olayların öyküsünü konu alıyor. Filmin yapımcılığını; Beynelmilel filminin yönetmeni Muharrem Gülmez ile sinemaya "Anadolu'nun Kayıp Şarkıları" belgeselinde ortak yapımcı olarak adım atan Taha Altaylı üstleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 25 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NİSAN 2024: Faiz kararı CANLI YAYIN! MB faiz oranı yüzde kaç oldu? Konyaspor Başkanı Fenerbahçe ile ilgili ne söyledi? Fenerbahçelileri kızdıracak sözler! DİLAN POLAT ÇIKTI MI? Dilan Polat, tahliye edildi mi? Dilan Polat aylık kazancı ne? SON DAKİKA: Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? MB Faiz oranı açıklandı mı? Merkez Bankası faizi sabit tutarsa altın ne olur? Faiz sabit kalırsa altın düşer mi, yükselir mi? SON DAKİKA: PPK kararı ne? PPK kararı ne oldu? Merkez Bankası faiz kararı sonrası açıklama geldi mi? FAİZ SABİT KALIRSA DOLAR NE OLUR? Merkez Bankası Nisan ayı faizi sabit tuttu; Peki dolar ne olacak? Faiz sabit kalırsa ne olur? MB Nisan ayı faizi sabit mi bıraktı? SON DAKİKA: Faiz artarsa altın ne olur? #129689 Merkez Bankası faiz kararı kuru etkiler mi? Altın ne olur? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! Nisan ayı faiz oranı ne oldu? Faiz arttı mı? FAİZ KARARI AÇIKLANDI MI SON DAKİKA! TCMB faiz kararında son durum ne? Faiz kararı ne oldu? Reynmen Renklensin şarkı sözleri | Reynmen'in yeni şarkısı ne? Yeterince düşmanım var benim şarkısının adı ne? Merkez Bankası faizi ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası faiz kararını saat kaçta açıklayacak? Green Card ne zaman açıklanacak? Green Card sonuçları ne zaman belli olacak? Green Card 2024 sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title