Haberler

6. Helal Ürün Fuarı İstanbul'da Başladı

Haber- Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL / DHA Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) öncülüğünde bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen 'Helal EXPO Fuarı Harbiye'deki İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı.

Haber- Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL / DHA

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) öncülüğünde bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen 'Helal EXPO Fuarı Harbiye'deki İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı.

GİMDES Başkanı Hüseyin Kani Büyüközer'in evsahipliğinde düzenlenen fuarın açılış törenine eski bakanlardan Ali Talip Özdemir yerli ve yabancı çok sayıda helal sertifikalı firmanın temsilcisi katıldı.

Açılış nedeniyle bir konuşma yapan GİMDES Başkanı Hüseyin Kani Büyüközer, fuarın faydalı ve bereketli olması temennisinde bulunarak, "GİMDES çerçevesinde bütün dünyaya helal ve tayyib şartlarını yaşamayı öğretmeye çalışacak bir insan kitlesini oluşturmaya çalışıyoruz. Böylece bütün dünyanın hasret duyduğu helal ve tayyib bir yaşam stiline kavuşturulmasının elzem olduğu bir dönemde bu tür çalışmalar büyük önem arz ediyor. Dünya helal market örneğini burada tekrar canlı bir şekilde göstermeye çalışacağız" diye konuştu.

Ardından konuşan Ali Talip Özdemir ise bu yıl hem konuşmacı hem de firma olarak katıldıklarını belirterek, fuarın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ziyaretçiler helal ürünlerin sergilendiği standları gezdi. 25 Ekim'e kadar sürecek olan fuara başta gıda olmak üzere çeşitli sektörlerde helal sertifikası alan 100'e yakın firma katıldığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Talip Özdemir İstanbul Harbiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title