Haberler

5084 Sayılı Kanunun Süresinin Uzatılması İsteği

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, KOBİ'lere büyük katkı sağlayan ve yıl sonu itibariyle uygulama süresi sona erecek 5084 sayılı kanunun uygulama süresinin uzatılmasını isteyerek, "43 bin 769 kişi bu kanun sayesinde iş bulma imkanına"...

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, KOBİ'lere büyük katkı sağlayan ve yıl sonu itibariyle uygulama süresi sona erecek 5084 sayılı kanunun uygulama süresinin uzatılmasını isteyerek, "43 bin 769 kişi bu kanun sayesinde iş bulma imkanına kavuşmuştu" dedi.

Demeli yaptığı yazılı açıklamada, 5084 sayılı Teşvik Yasası'na değinerek,

"Yasa, KOBİ'lerimiz ve esnafımızın üretimine bir katkı olmakta, bilhassa küçük ölçekli üreticilerimiz ve esnafımız yanında işçi çalıştırabilme imkanlarını maksimuma çıkarabilmekteydi. Böylece hem işsizlik kısmen azalmakta hem 43 bin 769 kişi bu kanun sayesinde iş bulma imkanına kavuşmuştu" dedi.

Bu yasadan yararlanan kişilerin Aralık 2012'den itibaren mağdur olacağını ifade eden Demeli, "Trabzon'da 2 bin 108 iş yerini ve 43 bin 769 işçiyi ilgilendiren, Trabzon ekonomisinin ve insanının az da olsa nefes almasını sağlayacak bu kanun 31 Aralık 2012 tarih sonrası rafa kaldıracaklardır" ifadesini kullandı.

Demeli, 5084 sayılı teşvik kanunun uzatılmasını istediklerini belirterek,

"Toplam maliyeti 153 milyon TL olan bu teşviki vermemek, ekonomimizin içinde bulunduğu durumu göstermesi açısından da önemlidir" şeklinde konuştu.

Muhabir: Tuncay Bekar

Yayıncı: Murat Kaban - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

MUAMMER DEMELİ Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title