Haberler

50. Kütüphaneler Haftası

Kırıkkale’de 50. Kütüphane Haftası dolayısıyla, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Zeliha Atay ve kütüphane çalışanları, Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ı ziyaret etti.

Kırıkkale'de 50. Kütüphane Haftası dolayısıyla, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Zeliha Atay ve kütüphane çalışanları, Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ı ziyaret etti.

Vali Kolat, burada yaptığı konuşmada, bir milletin gelişmesi için okuyan nesillerin fazla olmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Vali Kolat, 1964 yılında kutlanmaya başlanan Kütüphaneler Haftası'nın bu yıl 50. yılını kutladıklarını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Kütüphaneler bizim kültürümüzde, inancımızda, geçmişimizde ve geleceğimizde çok önemli bir yere sahip. Kütüphaneler bakımından millet olarak yüzümüzü güldürecek bir geçmişe sahibiz. İnşallah bu kültürümüzü geleceğe de taşımalıyız. Okuyan anlamında da diğer illerden iyi bir konumdayız. Ülkelerin büyümesi anlamında da eğitim ve öğretim farkı ön plana çıkmaktadır. Eğitim ve öğretimin iyi olması da okumaktan ve bilgi sahibi olmaktan geçmektedir. İlimizde okumaya ve okuyana büyük değer verilmektedir. O yüzden ben buradan vatandaşlarımızı okumaya davet ediyorum. Kütüphaneler Haftası'nın da hayırlı olmasını diliyorum."

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Atay da kent genelinde kitap okumaya yönelik çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi vererek, 2012 yılında Kırıkkale'nin ülke genelinde kitap ödünç vermede 7'nci, kitap okumada da 11'inci sırada yer aldığı bildirdi.

Müdür Atay, bu yıl Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından İl Halk Kütüphanesine, "En İyi Halkla İlişkiler Uygulama Ödülü" verildiği kaydetti.

Ziyarette kütüphane çalışanları tarafından günün anısına Vali Kolat'a çiçek hediye edildi. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Kütüphane Haftası Yahya Kemal Er Ali Kolat Kırıkkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title