Haberler

Hormon eksikliği yüzünden 90 kiloya ulaşan 5 yaşındaki çocuk çaresizce yardım bekliyor

Güncelleme:

Samsun'da yaşayan 5 yaşındaki Yağız Bekte, Leptin hormonu eksikliği nedeniyle 90 kiloya ulaştı. Koronavirüs nedeniyle de daha fazla kilo aldığı için solunum cihazına bağlı uyuyan Bekte, çaresizce gelecek yardım elini bekliyor.

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yaşayan Sedat ve Sevda Bekte çiftinin ikinci çocukları olan 5 yaşındaki Yağız Bekte, hızla kilo alıyor. Özellikle korona virüs döneminde evden dışarıya çıkamayan ve kilo alması daha da artan Yağız Bekte, 90 kiloya kadar ulaştı. Fazla kilolarından dolayı solunum cihazına ihtiyaç duyan Yağız Bekte, sokağa çıkmak istediğinde ise eve bir iş adamı tarafından özel olarak yapılan asansörü kullanıyor.

Hormon eksikliği yüzünden 90 kiloya ulaşan 5 yaşındaki çocuk çaresizce yardım bekliyor

"EN UFAK DURUMDA HASTANEYE GİDİYOR"

Baba Sedat Bekte Yağız'ın yaşıtları gibi oynamak istediğini belirterek, "Yağız 5 yaşında, 'leptin hormonu eksikliği' hastası. 90 kiloya kadar ulaştı. Şu anda tek isteğimiz tedavisinin yapılmasıdır. Yağız, korona döneminde tabii ki hiç bir şey yapamadı. Evden dışarıya çıkamadı. Kilo artışı devam ediyor. Solunum sıkıntısı yaşıyor. En ufak grip durumunda hastaneye gidiyor ve hastaneye yatmak durumunda kalıyor. Yasal olmayan ilacın bir an önce Yağız'ın tedavisinde kullanılmasını istiyoruz. Biz yetkililerden, Cumhurbaşkanımızdan, Sağlık Bakanımızdan yardım bekliyoruz. Bu cihazlardan kurtulmasını istiyoruz. Sağlığına kavuşmasını ve okula göndermek istiyoruz. Yağız arkadaşlarıyla oynamak istiyor." dedi.

"ÇARŞAFA SARARAK İNDİRİYORDUK"

Yağız'ı taşımanın gittikçe güçleştiğini söyleyen baba Bekte, şöyle devam etti: "Yağızı artık kaldıramıyoruz. Annesi bel fıtığı oldu. Eskiden 4 kişi merdivenden çarşafa sararak aşağıya indiriyorduk. Bir iş adamı sayesinde asansör yapıldı. Yağız bir nebze de olsun rahatladı. Yağız tedavi olmazsa her geçen gün kilo artışı devam edecek. Makineye muhtaç kalacak. Bizim istediğimiz bu makinelerden kurtulmasıdır. Anne-baba olarak bunaldık. Pandemi süreci de bizi etkiledi. Tedavisi neyse bunun yapılmasını istiyoruz."

Hormon eksikliği yüzünden 90 kiloya ulaşan 5 yaşındaki çocuk çaresizce yardım bekliyor

"NEFES ALMASI ZORLAŞTI"

Anne Sevda Bekte ise Yağız'ı kaldırmaktan bel fıtığı olduklarını belirterek, "Yağız yaşıtlarından kat kat fazla artık. Nefes alması, yürümesi her şeyi zorlaştı. Ben artık hiçbir şekilde Yağız'la bir yere gidemiyorum. Okul hayatı başlayacak. Ne yapacağız artık gerçekten hayatımız çok zor. Çocuğumun yaşıtları gibi olmasını istiyorum. Koşarak oynamasından ziyade okul hayatı var, bu bizim için çok önemli. Yağız'ı kaldırmaktan bel fıtığı oldum. Hiç bir şekilde şuan kucağıma alamıyorum. Böyle bir hayatımız var." şeklinde konuştu.

Hormon eksikliği yüzünden 90 kiloya ulaşan 5 yaşındaki çocuk çaresizce yardım bekliyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Koronavirüs Samsun Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (3)

yorumcu:

ah yavrum nasil zorlaniyodur rabbim sifalar versin. biz bile fazla yemek yedimizde nefesimiz kesiliyor daraliyoruz bu minnos evlat napsin. cok uzuldum insallah sagligina kavusup kosar oynarsn tatli cocuk

16
1
yanıtYanıtla
Tc kızı:

Oyyyyy kuzum kurban olurum seni yaratan Allaha rabbim Şafi ismi hürmetine şifalar versin inşallah ne olur yardim edin bu yavrucaga

1
0
yanıtYanıtla
bjk:

İnanın haberi okurken sizler kadar bende kahroldum Allahım acil şifalar versin insallah çok iyi durumu olan birileri yardım eder de çocuk sağlığına kavuşur

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title