Haberler

5. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali Başladı

5. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali galayla başladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yücel Çakmaklı Film Atölyesi ve Anadolu Sinemacılar Derneği tarafından gerçekleştirilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Başbakanlık Tanıtma Fonu desteğiyle düzenlenen festivalin açılış galası kentteki bir alışveriş merkezinin sinema salonunda yapıldı.

Açılışta konuşan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, arkeolojik buluntulara göre altı bin yıllık bir geçmişe sahip Kayseri'nin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını anımsattı.

Kentin kültürel zenginliğinin tanıtılmasında kültürel ve sanatsal etkinliklerin rolünün büyük olduğunu ifade eden Kamçı, bu kapsamdaki film festivalini önemsediklerini belirtti.

Festival Yönetmeni Kerim Abanoz da 5'incisi gerçekleştirilen festivalin bu yıl Balkan sinemasına ev sahipliği yaptığını söyledi.

Festivalde gösterime sunulan filmlerin oyuncu ve yönetmenlerini de ağırladıklarını anlatan Abanoz, festival boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğini kaydetti.

Abanoz, genç sinemacıların gayretleriyle hazırlanan festivale katkı veren tüm kurumlara teşekkür etti

Festivalin açılışına, "Müthiş Bir Film" ekibinin oyuncuları ile Balkan sinemasından yönetmenler, sinema yazarı Burçak Evren ve oyuncular Demet Gül, Gaye Gürsel, Rıza Akın da katıldı.

Genç yönetmenlerin kendilerini gösterme imkanı bulduğu, yönetmen ve oyuncularla sinemaseverlerin buluşturulduğu festival kapsamındaki film yarışmasında bu yıl kısa film, animasyon film ve belgesel film dalında birinci olanlara 5'er bin lira ödül verilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yücel Çakmaklı Süleyman Kamçı Kayseri Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title