Haberler

5. Bilgi Evleri Öykü Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

5'inci Bilgi Evleri Öykü Yarışması ödül töreni Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

5'inci Bilgi Evleri Öykü Yarışması ödül töreni Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törende Zeytinburnu Belediyesi Başkan Vekili Erdem Zekeriya İskenderoğlu birincilere ödüllerini takdim etti. Dereceye giren öyküler kitap haline getirilerek gelen davetlilere dağıtıldı.

Topluma yeni bir bakış ve yorum kazandırmayı amaçlayan 5'inci Bilgi Evleri Öykü Yarışması'nda ödüller Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'inde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Öykü yarışmasının jüri başkanlığını Prof. Dr. M. Fatih Andı yaptı. Jüride Cemal Şakar, Sedat Demir, Aykut Ertuğrul, Güray Süngü, Handan Acar Yıldız ve Burcu Bayer gibi edebiyat dünyasının kıymetli yazarlarından oluşan bir kurul yer aldı. Ödül töreni öncesinde minikler nostaljik şarkıları çeşitli enstrümanlarla seslendirerek davetlilere keyifli anlar yaşattı. Ödül töreninde her grupta 1'inci olan esere 5 bin TL, 2'inci olan esere 3 bin TL, 3'üncü olan esere 2 bin TL para ödülü verildi. Ayrıca dereceye giren eserler haricinde her grupta beşer eser sahibi de 500 TL'lik teşvik ödülünün sahibi oldu. İnsana, topluma yeni bir bakış kazandırmak, yazmayı kendine uğraş edinenlerin çalışmalarını desteklemek amacıyla düzenlenen öykü yarışması; öykücülüğe yeni eserler kazandırmayı hedefliyor.

Bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen Bilgi Evleri Öykü Yarışmasında konuşan Zeytinburnu Belediyesi Başkan Vekili Erdem Zekeriya İskenderoğlu, "Burada ev sahibiyiz. Bu ödülümüzün mimarı Belediye Başkanımız Murat Aydın'ın sizlere çok selamlarını iletiyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte yarışmalarda birlikte olmak temennisiyle" ifadelerini kullandı.

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri dereceye giren öyküleri bir kitap haline getirerek davetlilere dağıttı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title