Haberler

Muğla Arka Arkaya 20 Kez Sallandı, Vatandaşlar Geceyi Sokakta Geçirdi

Güncelleme:

Muğla'nın Ula ilçesinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Arıcılar Mahallesi'ndeki tüm binalarda hasar oluştu. 20 artçının olduğu ilde vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi.

Muğla'nın Ula ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Arıcılar Mahallesi'ndeki tüm binalarda hasar oluştu. Devrilen kaya ve ağaçlar nedeniyle ulaşımın aksadığı kırsal mahalle sakinleri, devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle geceyi dışarıda geçirdi.

20 ARTÇI

Saat 23.22'de merkez üssü Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Arıcılar Mahallesi olarak saptanan 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 1.8 ila 3.6 büyüklüklerinde 20'den fazla artçı sarsıntı daha kaydedildi.


BİNALARIN TAMAMINDA HASAR VAR

Ula ilçesine bağlı Arıcılar Mahallesi deprem sonrası 25 haneli mahalledeki binaların tamamında küçük ve büyük çaplı çatlaklar oluştu. Mahalle sakinlerinin tamamı devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine giremedi. Soğuk havada ateş yakarak meydanlarda ısınmaya çalışan mahalle sakinleri, geceyi dışarıda ve araçlarının içerisinde geçirmeye başladı.


YOLLARDA ÇATLAKLAR VAR

Deprem ve ardından oluşan artçılar nedeniyle Arıcılar Mahallesinin Ula ilçe merkeziyle ulaşımını sağlayan yol büyüklü küçüklü kaya paraları ve çam ağaçlarının devrilmesi sonucu ulamına kapandı. Bölgeye AFAD İl Müdürlüğü, 112 Acil Servis ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile jandarma ekipleri sevk edildi. İlçe merkezine 40 kilometre mesafede bulunan kırsal mahallenin ulaşımını sağlayan yolun büyük bölümünde kısmı çatlaklar oluştu. Yol ekiplerin müdahalesiyle yeniden ulaşıma açıldı.


"KORKUYLA DIŞARI ÇIKTIK"

Avcılar Mahallesi Muhtarı Salim Uysal, yaptığı açıklamada; "Gece bir anda çok şiddetli bir sarsıntı oldu. Mahalle sakinleri büyük bir korkuyla dışarı çıktı. Biz ilgili makamları arayıp yardım istedik. Jandarma, AFAD ve itfaiye geldi. Mahallemizde bulunan 25 hanenin tamamında çatlaklar var. Vatandaşlarımız evlerine girmeye korkuyor. Çünkü hala sallanmaya devam ediyoruz. Bu nedenle sabaha kadar dışarıda kalacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muğla Ula Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title