Haberler

44. Deniz Kuvvetleri Kupası Sahiplerini Buldu

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde düzenlenen 44. Deniz Kuvvetleri Kupası Ertuğrul Yat Yarışları, ödül töreninde hüzün ve sevinç bir arada yaşandı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen 44. Deniz Kuvvetleri Kupası Ertuğrul Yat Yarışları, ödül töreninde hüzün ve sevinç bir arada yaşandı.

İstanbul - Bozcaada, Bozcaada - Bodrum arasında 400 millik etapla tamamlanan 44. Deniz Kuvvetleri Kupası Ertuğrul Yat Yarışları'nda dereceye giren yarışmacılara Bodrum Milta Marina'da ödülleri verildi. İki etaptan oluşan Deniz Kuvvetleri Kupası, 165 millik Sadun Boro etabı ile 240 millik Deniz Bank etabı arasında yapıldı. Yarışlarda 39 tekne kıyasıya mücadele verdi.

Milta Marinada yapılan ödül töreni Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Bandosu konseri ile başladı. Törene, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, Deniz Harp OkuluKomutanı Tümamiral Mesut Özel, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli ve Deniz Harp Okulu öğrencileri katıldı.

Basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Deniz Harp Okulu Öğretmen Binbaşı Kani Vardar, Deniz Kuvvetleri Kupası Ertuğrul Açıkdeniz Yat Yarışı'nın 7 Ağustos'ta İstanbul'dan start aldığını ilk olarak Bozcaada, daha sonra da Bodrum etabıyla tamamlandığını ifade etti.

Yarışa 39 teknenin katıldığını belirten Vardar, Onur, cesaret ödülleri ve fair-play ödülleri verdiklerini ve iyi bir katılımla güzel bir yarış olduğunu ifade etti.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Serhat Belli ise Güney Yarışı'nın bir kez daha gerçekleştirmenin onurunu yaşadıklarını belirtti. Belli, yarışların Japonya seferinden dönerken batan Ertuğrul Fırkateyni ile Türk denizci merhum Sadun Boro anısına yapılmasının yarışa ayrı bir önem ve heyecan kattığını söyledi.

Gecenin sonunda dereceye giren yarışmacılara plaket verildi. Ödül töreni sırasında geceye katılan şehit yakınları sevinç ve hüznü bir arada yaşadı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Güney Deniz İstanbul Bodrum Muğla Spor Haberler

title