Haberler

4. Trakya Bilim Şenliği Başladı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Türkiye'nin hastalıkların tedavisinde dünyanın sayılı ülkelerinden biri olduğunu ancak kullanılan teknolojinin üretimi anlamında bu düzeyde olmadığını söyledi.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Türkiye'nin hastalıkların tedavisinde dünyanın sayılı ülkelerinden biri olduğunu ancak kullanılan teknolojinin üretimi anlamında bu düzeyde olmadığını söyledi.

TÜ Bilimsel Araştırmalar Topluluğu ev sahipliğinde düzenlenen 4. Trakya Bilim Şenliği, TÜ Balkan Kongre Merkezi'nde başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından TÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri klasik müzik konseri verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uzun, şenliğin açılışındaki konuşmasında, Türkiye'nin bilim üretiminde önemli gelişmeler kaydettiğini söyledi.

Bilimin gelişmesine zemin sağlayan teknolojik ekipmanların üretimi için daha çok çalışılması gerektiğini anlatan Uzun, şunları kaydetti:

"Özellikle tıp alanında bilim ve teknolojiye dışarıya bağımlıyız. Tedavi ve pratikte dünyada sayılı ülkelerden biriyiz ancak tedavide kullandığımız teknolojinin üretimi anlamında bu düzeyde değiliz. Bu nedenle çalışmalarınızı planlarken eğitiminiz sırasında gördüğünüz materyal ve cihazları nasıl yapabiliriz diye düşünmekte fayda var. Bu yönde çalışmalar bizi daha ileriye taşır. Bilimi ürettiğimiz sürece güçlü olacağız. Üretimi de ne kadar artırırsak ülkemizde o derece dünyadaki yerini alacak. Bilimin en özellikleri dürüstlük ve şeffaflıktır. Onun için yaptığınız çalışmaları en ufak ayrıntısına kadar not alın ve çalışmalarınızı bu yönde gerçekleştirin."

Öğrenci topluluklarının öncülüğünde düzenlenen bilimsel toplantıları önemsediklerini belirten Uzun, üniversite olarak bilimsel çalışmaların ve aktivitelerin her zaman destekçisi olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi.

Uzun, öğrencilik döneminde bilimsel programlara başlamanın umut verici olduğunu vurgulayarak, "Trakya'daki üniversiteler arasında sağlanan koordinasyon çok güzel. TÜ'nün tüm imkanları sadece öğrencilerine değil, Trakya'daki diğer üniversite öğrencilerine de açıktır. Birlikte ortak projeler gerçekleştirin. Aynı zamanda tıp dışındaki alanlardan da bilimsel topluluklarla birlikte etkinlikler yapın." diye konuştu.

Akademisyenlerin sunum yapacağı bilim şenliği yarın sona erecek.

Kaynak: AA / Teknoloji

Trakya Bölgesi Cem Uzun Türkiye Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title