Haberler

5 Şubat Çarşamba Gazete Manşetleri, En Çok Satan Gazeteler

Güncelleme:

5 Şubat Çarşamba gününden güncel gazete manşetleri ve haber başlıkları. En çok satan gazeteler, çok konuşulan haberler..

Güncel gazete manşetleri ve gündemden haberler. 5 Şubat Perşembe gününün gazete manşetlerini ve gündemden sıcak gelişmeleri sizler için derledik. Gazete manşetlerinde bugün Bank Asya var. TMSF'nin banka yönetimine el koymasıyla gündemin en çok konuşulan haberi Bank Asya'ya yapılan bu operasyon oldu.

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti militanlarının elindeki pilot Muaz Safi el-Kesasibe'yi yakarak öldürmesinin ardından, Ürdün de tutuklu IŞİD militanları Sacide el-Rişavi ve Ziyad Kerbuli'yi idam etti.

"İKİSİNİ DE İDAM ETTİK"

Ürdün devlet televizyonu, Kesasibe'nin öldürülmesinin ardından Rişavi ve Kerbuli'nin idam edildiğini açıkladı.

Ürdün Hükümet Sözcüsü ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed Mumani de örgütün pilot Kesasibe karşılığında salıverilmesini istediği Rişavi ile "Ebu Huzeyfe" lakaplı Kerbuli'nin, Ürdün Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda sabaha karşı idam edildiğini kaydetti.

Cemaat'e yakınlığı ile bilinen Bank Asya'nın yönetimdeki çoğunluk hisselerine TMSF el koydu. BBDK, Bank Asya'nın bankacılık kanunun şartlarını ihlal ettiğini gerekçe gösterek bankanın yüzde 63'ünün TMSF'ye devrine karar verdi. El koyma gerekçesi "bankanın ortaklık yapısının şeffaf olmaması" olarak açıklandı. Açıklamanın ardından çevik kuvvet ekipleri Bank Asya'nın Ümraniye'de bulunan Genel Müdürlük binası önünde önlem aldı.

İNCELEME YAPILIYOR

Akşam saatlerinde TMSF yetkilileri İstanbul'daki Bank Asya binasına polisle birlikte gelerek işlem yapmaya başladı. Başta İstanbul olmak üzere bankanın merkezlerinde emniyet görevlileri çalışma yaptı.

BDDK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK), imtiyazlı pay sahipleri açısından Kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısının Bank Asya tarafından sunulamadığı, bu nedenle pay sahiplerinin kurucularda aranan nitelikleri taşıdığına ilişkin bilgi ve belgelerin Kuruma ibrazına ve yapılacak değerlendirmeler sonuçlanıncaya kadar ortakların paylarına ilişkin temettü dışındaki haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verildiği bildirildi.

Banka Asya'ya'nin çoğunluk hisseliren TMSF tarafından el konulması sonrası görevden alınan eski Genel Müdür Ahmet Beyaz açıklama yaptı. Beyaz yapılan operasyonun bir el koyma olmadığını söyledi.

İşte Beyaz'ın o açıklamaları: Biz bir yıldan beri bank asya olarak linç kampanyasına maruz bırakılmış durumdayız. Bugün yaşanan hukuksuzluk ayrı bir serencam. Biz daha önce defaten kamuoyu ile paylaştık. Ülkemizdeki bir yıldır yaşanan akıl tutulmasıyla Türkiye'nin en büyük katılım bankası her gün ayrı bir hukuksuzluğa maruz kaldı. Biz bir yıldan beri mevduat sahibinin hakkını hukukunu korumaya çalıştı. Bankasına sahip çıkmaya çalıştı. Herhalde yapılmak istenen şuydu, insanlar paralarını Bank Asya'dan çeksinler. Bu bankaya parasını yatırmasın. Ama kadirşinas insanlarımız bankasına sahip çıktı. Müşteri-Banka ilişkisi dışında bu bankayı kendi bankası gibi gören insanlar var. Ve insanlar şahit oldu, ocak, şubat, ağustos ayında da altınını, evini arabasını satıp yeter ki bankamıza bir şey olmasın diye Bank Asya'ya sahip çıktılar. Bütün bu fedakârlıkları insanlar takdirle izledi.

Anayasa Mahkemesi'nde (AYM), 13 Mart'ta emekli olacak Haşim Kılıç'ın yerine yeni başkanı belirlemek üzere, bugünkü genel kurul oturumunda ya da birkaç gün içinde seçim yapılması bekleniyor.

ÖNE ÇIKAN 2 İSİM

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre; Başkanlık için Başkanvekili Serruh Kaleli ve üye Zühtü Arslan'ın isimleri öne çıkıyor. Kulislerde ise 'kıdem'e dikkat çeken Kılıç'ın, başkanlık için Kaleli'yi işaret ettiği ifade ediliyor. 61 yaşındaki Kaleli, 2019'da emekli olacak. Ahmet Necdet Sezer'in atadığı Kaleli adaylık için nabız yoklarken, Abdullah Gül'ün atadığı Arslan sessizliğini koruyor.

ERDOĞAN'IN ATADIĞI YENİ AYM ÜYESİ GÖREVE BAŞLADI

AYM'nin yaş haddinden emekli olan üyesi Zehra Ayla Perktaş'ın yerine atanan Kadir Özkaya ise önceki gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yemin edip göreve başladı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda geçen hafta düzenlenen yemekte, son dönemde Erdoğan ile Kılıç arasında yaşanan gerginliğin yerini 'yumuşamaya' bıraktığı kaydediliyor. Ankara, yeni üye Özkaya'nın yemin törenine Erdoğan'ın katılmasını ve Kılıç'ın törende yaptığı 'yumuşak' konuşmayı, bu sürecin bir parçası olarak görüyor.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Bank Asya Gazeteler Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title