Haberler

3g Asıl Rekabeti Sabit Hatta Getirecek

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 3g'nin Asıl Sabit Hat, Geniş Bant Pazarında Rekabeti Getireceğini Söyledi.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 3G'nin asıl sabit hat, geniş bant pazarında rekabeti getireceğini söyledi.

Ciliv, CeBIT Bişilim Fuarı'nda sergilenecek ürün ve hizmetlerin tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, 3G ihalesinin ilk fırsatta yapılmasını beklediklerini ifade etti.

3G ihalesinde numara taşınabilirliğin de olduğunu hatırlatan Ciliv, “Ancak rakiplerimiz kapıda durdular ve kapıdan içeriye girmediler. Türkiye'yi bu teknolojiden eksik bıraktılar. 3G'de numara taşınabilirliği olduğunu bile bile biz bu ihaleye girdik. Rekabet ettiğimiz şirketlerin ihaleye girmemesiyle, Telekomünikasyon Kurumu'nun ne kadar zor durumda kaldığının farkındayız. Turkcell'in altyapısı çok güçlü. Bu nedenle 3G'de rakipler girmediğinde rekabet açısından kuşkular olmasını anlıyoruz” dedi. Süreyya Ciliv, 3G teknolojisinin dünyada artık Ukrayna, Tanzanya'ya bile geldiğini, ihalede 4 lisans verilmesinden dolayı kimsenin lisans alamaması gibi bir durumun da söz konusu olmadığını belirtti.

Turkcell'in şu anda Türkiye'nin yüzde 98'ini kapsama alanına aldığına işaret eden Ciliv, erişemedikleri yüzde 2 için yatırımları hızla gerçekleştirmeye devam ettiklerini, köy, yayla gibi alanların karlı olmasa da kapsama alanına alınacağını aktardı. Ciliv, “Ancak önce yüzde 2'yi kapsayalım, ondan sonra yüzde 98'i bütün dünyayla ileri teknolojide birleştirelim demiyoruz. Hem yüzde 2'yi kapsayalım, hem de yüzde 98'i ileri teknolojiye kavuşturulalım istiyoruz” diye konuştu.

“HEP BİRİNCİLİĞE OYNAMAYA ALIŞTIM”

Süreyya Ciliv, iletişimin pazarlamanın çok önemli bir unsuru olduğunu, iş dünyasındaki problemlerin birçoğunun iletişim eksikliğinden kaynaklandığını ifade ederek, şu görüşleri aktardı:

“Biz istiyoruz ki Türk insanı geride kalmasın, bütün dünyada kullanılan bu teknolojiyi (3G) bir an önce kullansın. Ben bütün hayatım boyunca hep dünyada birinciliğe oynamaya alıştım. İkinci, üçüncü sınıf vatandaş durumuna sokulmaktan hoşlanmıyorum. Rakiplerimizden bazıları (3G Türkiye için çok erken) deyince bunun doğru olduğuna inanmıyorum. Bütün dünyadaki insanlar bu kadar ileri teknoloji kullanırken, niye biz geride kalalım. Biz o kadar geri, biz o kadar kötü değiliz. Biz hırslı, ileri giden bir milletiz. Bu yüzden de işimiz çok.”

Türkiye'de mobil iletişim ve cep telefonu pazarında çok büyük bir rekabet olduğuna dikkat çeken Ciliv, “Bu rekabet Turkcell'i hırslandırıyor, daha çok çalışmasını sağlıyor. Ancak sabit hat, geniş bant alanında rekabet yok. Orada tek şirket var. Türk Telekom pazarın yüzde 100'üne sahip. 3G, asıl bu pazarda rekabeti getirecek” diye konuştu.

3G kullanan İsveç'te 2007 yaz aylarında mobil data iletişiminin 10 kat arttığını belirten Ciliv, dünyada artık 2G cihazlarının antik konuma düştüğü için pahalı ve veriminin düşük olduğunu, bu nedenle 3G'ye geçene kadar kaynak kullanımında kayıp yaşayabileceklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title