Haberler

35. Mut Kayısı Festivali Coşkulu Başladı

Mersin'in Mut İlçesinde Düzenlenen "35. Mut Kayısı Festivali", Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda Yapılan Açılış Töreniyle Başladı.

Mersin'in Mut ilçesinde düzenlenen "35. Mut Kayısı Festivali", tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda yapılan açılış töreniyle başladı.

Festivale, milletvekilleri Mehmet Şandır, Kadir Ural, Akif Akkuş, Ali Er, İsa Gök, Vahap Seçer, Ali Oksal, Kaymakam Osman Yenidoğan, Belediye Başkanı Selahattin Arslan, çevre il ve ilçelerden gelen mülki amirleri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Selahattin Arslan, kayısının Mut'a 1949 yılında emekli Ziraat Teknisyeni Nail Türe tarafından getirildiğini belirterek, "Mut halkı yaşamında 12 ay kayısının bütün evreleriyle yaşıyor. Sofralık kayısı üretiminde Türkiye'nin merkeziyiz" dedi.

Tüketimde iç piyasada tıkanıklık olduğunu, bunu aşmanın yolunun ise ihracattan geçtiğini söyleyen Arslan, üreticileri de daha kaliteli ürün elde etmeleri için İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinden yardım almaları konusunda uyardı.

Mut Kaymakamı Osman Yenidoğan da, Silifke ve Tarsus ilçelerinde de kayısı üretimine geçildiğini ancak özellikle kayısının kalitesinde Mut ile rekabet güçlerinin olmadığını söyledi.

Konuşmaların ardından kayısı yeme yarışması yapıldı. Daha sonra bolluk ve bereket olması amacıyla Dilek Havuzu'na kayısı döküldü.

Mut Belediyesi Halkoyunları ekibinin gösteri yaptığı festivalde, Mut Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce sergi açıldı.

(HÇ-YK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title