Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, vatanın onur, bayrağın ise bağımsızlığın sembolü olduğunu bildirdi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, vatanın onur, bayrağın ise bağımsızlığın sembolü olduğunu bildirdi.

Cora, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, büyük yokluklarla Türk milletinin, kendisi için varoluş mücadelesi olan İstiklal Savaşı'nda Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde sadece Yunan'a karşı değil, emperyalist devletlere karşı verdiği topyekün mücadelede şanlı bir zafer kazandığını belirtti.

Bu zaferin tarih boyunca özgür ve bağımsız yaşamayı ilke edinmiş aziz Türk milletinin istiklal ve vatan uğruna verdiği onurlu mücadeleyi tüm dünyaya duyururken, sömürge altında ezilen uluslara da örnek olduğunu dile getiren Cora, şunları kaydetti:

"Bugün bu haklı ve onurlu gururu şanlı Türk milletinin her bir ferdi yüreğinde taşımaktadır. Ezilmiş, yok olmuş, tarih sahnesinden silinmek üzere olduğu varsayılan bir ulus, küllerinden yeniden doğarak, geçmişinden aldığı inanç ve kararlılıkla kara hesaplar yapan emperyalist devletlere karşı gücünü ve kudretini göstermiştir. Bu azim ve inançla vatan yaptığımız bu topraklarda bizler tüm şer odaklarına karşı milletçe kenetlenmeyi bir ilke ve görev bilmekteyiz. Vatan bizim onurumuz, bayrak bizim bağımsızlığımızın sembolüdür."

Cora, bu anlamlı günde bu eşsiz toprakları yurt yapan başta 30 Ağustos Zaferi'nin büyük kahramanı Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitleri saygı ve minnetle andığını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Zafer Haftası Salih Cora Ak Parti Trabzon Politika Güncel Haberler

title