Haberler

3.urla Samut Baba Anma Şenlikleri Tamamlandı

Urla Belediyesi'nin Alevi Kültür Dernekleri Urla Şubesi ve Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri'nin katkılarıyla düzenlediği 3. Urla Samud Baba Anma Törenleri 14-15 Haziran günlerinde Samut Baba türbesinde yapıldı.

Urla Belediyesi'nin Alevi Kültür Dernekleri Urla Şubesi ve Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri'nin katkılarıyla düzenlediği 3. Urla Samud Baba Anma Törenleri 14-15 Haziran günlerinde Samut Baba türbesinde yapıldı.

Urla merkez de Samud Baba Türbesi ve alanında düzenlenen törenlere beş yüze yakın kişinin katılımı ile iki gün süren festivalin ilk günü dedelerin duaları eşliğinde yapılan cem ile başladı. Cem sonrası konuklara etli pilav dağıtıldı. Törenlerin ikinci gününde semah duası edildi.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, yaptığı konuşmada 20 milyon nüfusa sahip Aleviler için cem evi yapılmamasını eleştirdi. Yapılanlar ise yeterli değil dedi. Demir, belediyelerin Alevilere yardımcı olmalarını istedi. İktidar ve muhalefetin bu ülkede yaşayan alevilerin varlığını bilmeleri gerektiğini söyledi.

Urla Belediye Başkan Vekili Bahri Yalaz da Türkiye'nin farklı kültürlerin, farklı inançların bir arada yaşandığı, kardeşliğin ve hoşgörünün hakim olduğu bir coğrafyada olduğunu söyledi. Yalaz; "Bugün bu değerler etrafında Urla'da her yıl geleneksel olarak anmaya başladığımız Samud Baba, inanç, kültür ve turizm açısından çok önemli bir ibadet yeri haline geldi. Türbede, diğer sosyal faaliyetlerin yapılabilmesi için ek tesislerinin ihalesini çok kısa sürede yapacağız. Bu yıl bitmeden de Alevi vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak" dedi.

Alevi Kültür Dernekleri Urla Şube Başkanı Hüseyin Kaymaz da "İnanç, kültür ve turizm açısından Samut Baba Türbesi bizim ve Urla için çok önemli. Anadolu'nun İslamlaşmasında önemli katkıları olan Samud Baba sevgi ve barış öğretileriyle birleştirici olmuştur. İnanç merkezleri kimsenin tekelinde değildir. Türbe tüm insanlara açıktır. Bu türbede ötekileştirme ve ayrımlaştırma yoktur" dedi.

3. Urla Samud baba Anma Törenleri, Alevi Kültür Dernekleri Urla Semah Erkanının semah gösterileri ve saz eşliğinde söylenen türkülerle sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

doğan demir İzmir Urla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title