Haberler

Vaka sayısının patladığı Adana için ürküten sözler: Boş sedye bile yok, morgların önünde kuyruklar oluştu

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Koca'nın son iki haftada vaka sayısının %100 arttığını belirttiği Adana'da günlük vaka sayısı 2 bini geçti. Adana Tabip Odası Başkanı Menteş, "Morgların önünde kuyruklar oluştu. Hastanelerde boş sedye dahi bulunamıyor" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adana'daki korona vaka sayısının son iki haftada %100 arttığını söyledi. Kentteki korona seyri ciddi boyutlara ulaşırken; Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş'in açıklamaları ise durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. Adana'da günlük hasta sayısının iki bin civarında olduğunu belirten Menteş, Covid-19 kaynaklı vefat sayılarının hızla artığını ve morgların önünde kuyruklar oluştuğunu söyledi.

"YOĞUN BAKIM SERVİSLERİ DOLDU"

Açıklamasının devamında pandemiye ayrılan bütün yataklar ve yoğun bakım servisleri dolu olduğunu vurgulayan Menteş, "Hatta öyle bir noktaya geldik ki Kozan'da Ceyhan'da boş yatak bulduğumuzdan oraya hasta sevk ediyoruz. Acil serviste sedye bulan hastalar kendini şanslı hissediyorlar çünkü boş sedye dahi kalmadı" dedi.

"KAPATILAN HASTANELER AÇILMALI"

Kapatılan hastanelerin bir an evvel hizmet vermeye başlaması gerektiğini belirten Menteş, "Kapatılan hastaneler var. Eski göğüs hastalıkları hastanesi, boşaltılan Seyhan Devlet Hastanesi ve askeri hastanede yataklı faaliyet neredeyse verilmiyor. Bütün bu hastaneler bir an önce faaliyete geçirilmeli ve sağlıkçı atamaları yapılmalı" ifadelerini kullandı.

"AMELİYAT DAHİ YAPILAMIYOR"

Ameliyathanelerin bile yoğun bakım ünitesine dönüştürüldüğünü aktaran Menteş şöyle devam etti: "Bu nedenle ameliyat da yapılamıyor. Sadece ciddi trafik kazası ve bıçaklanma gibi yaralanmalar ameliyata alınabilmekte. Tabipler Odası olarak PCR testi için sürüntünün kentin belli noktalarında kurulan merkezlerde alınmasını ve hastanelerin meşgul edilmemesini önerdik. Çünkü test yaptırmak isteyenler acillerde yoğunluğu daha da arttırıyor. Dün bize çeşitli yaftalar yapıştırmaya çalışanlar dönüp bizim söylediklerimizi açıklamak zorunda kaldılar. Sağlık personeli ölüm oranı çok yüksek. Kurtuluş Savaşı'nda Çanakkale Savaşı'nda bu kadar çok doktor hayatını kaybetmemiştir."

Vaka sayısının patladığı Adana için ürküten sözler: Boş sedye bile yok, morgların önünde kuyruklar oluştu

BAKAN KOCA DA DURUMUN CİDDİYETİNE VURGU YAPMIŞTI

Bakan Koca, Twitter hesabından 7 kente ait son iki haftalık verileri paylaşıp şu sözlerle uyarılarda bulunmuştu: "Son iki haftada İzmir ve Konya'da %50 vaka artışı; Adana, Samsun ve Ordu'da %100 vaka artışı var"

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Adana Tabip Odası Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500

Yorumlar (83)

erkan:

Zeydan karaların yaptığı sahra hastahanelerine ihtiyaç duyulursa hiç şaşmam. çok dalga geçmişti birileri

25
12
yanıtYanıtla
Gözükara:

Discolar gastane yapin adanali hem icer eglenir hemde geberir Rkmek firinlarinda yakin külleri bile zararli vatana millete bu sorumsuz insanlari kirec küyüsüna sallayin

10
18
yanıtYanıtla
ADANALI:

Masum insanlara da hakaret ediyorsun saman dolu kafayla. Sorsan bunların vatan sevgisinden geçilmez ama kafaya bak faşizan saman dolu kafa. Türkiyemin Tüm illeride insanı da güzeldir. Sorun senin gibilerin saman laçka beyinlerinde.

yanıt9
yanıt3
XXX KLASS:

aynen kardeşim adamsın adananın insanı çok yabani ve bu ülkenin yüz karası

yanıt0
yanıt2
Sakin efkar:

Filo benim kardesim 36 yasinda diyabet hastasi corona ciktigindan beri evden cikmadi alis verisini biz yapiyorduk posetten cikarip sirkeli suyla yikiyorlardi.biz iceri bile girmiyorduk.suan yogun bakimda senin o sozun icimi acitti.insallah sanada o borudan takmazlar.yorum yaparken biraz dusunun.Allah tüm hastalara acil sifalar versin insallah.kardesimede

26
2
yanıtYanıtla
Deli Dumrul:

Allah şifa versin. 6. Filo''nun yorumuna incinmeyin. Bence o taşı, maske takmayan, tedbir almayan hatta salgını umursamayanlara attı. Hastalara değil. Allah, kardeşinize de bütün hasta yatanlara da acil şifa versin.

yanıt7
yanıt1
1907:

Bütün gün ölenlerin sayısını 190 açıklayanlar yalan söylüyor

25
2
yanıtYanıtla
vatandas:

adana büyükşehir belediyesi mobil covid hastanesi yaparken dalga geçiyordu bu hükümet. noldu?

20
3
yanıtYanıtla
ADIM:

ne oldu diye soranlar maske takmayan felaket tellallarıdır heralde

yanıt1
yanıt0
İSMİ LAZIM DEĞİL:

Üşenmeden arabama atladım hastane önlerini gezdim. Morg ve acil önlerinde bir sürü boş sedye var, Morglar önünde ne kuyruk var ne de başka birşey. Felaket tellallığı yapmak mayasında olanların , ellerini ovuşturarak başarısızlık gösterilmesini beklemek nasıl bir zihniyetin ürünüdür bilinmez. Maskemizi takalım, mesafemizi koruyalım. Ellerini ovuşturanlara prim vermeyelim.

yanıt7
yanıt0
Tüm 83 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title