Haberler

Gözaltına alınan TTB Başkanı Fincancı'nın evinde, kalaşnikof mermisi ve örgütsel kitap bulundu

Güncelleme:

TSK'nın kimyasal silah kullandığı iddiasında bulunan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, bu sabah gözaltına alındı. Fincancı'nın evinde yapılan aramalarda 1 adet örgütsel el kitabı, tabanca ve kalaşnikof mermisi çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma çerçevesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullanıldığını iddia ederek, terör örgütü propagandası yaptığı belirtilen TTB Başkanı Fincancı'nın gözaltına alınması için harekete geçildi. İstanbul Terörle Mücadele ekipleri, Rasime Şebnem Korur Fincancı'yı bu sabah Kadıköy'de gözaltına aldı.

EVİNDEN ÇIKANLAR PES DEDİRTTİ

Fincancı'nın evinde yapılan aramalarda 1 adet örgütsel el kitabı, tabanca ve kalaşnikof mermisi çıktığı öğrenildi. Sabah saatlerinde gözaltına alınan şüpheli, soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya götürülmek üzere ilerleyen saatlerde başkent polisine teslim edilecek.

TTB Başkanı Fincancı İstanbul'da gözaltına alındı

YENİDEN BAŞKAN SEÇİLMESİ KARARI TALEP EDİLDİ

Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı Fincancı'nın Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı görevine, son verilmesini talep etti. Başsavcılık, yeni merkez konseyi başkanı seçilmesi için nöbetçi asliye hukuk mahkemesi nezdinde talep bulundu. Savcılık merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organların da görevlerine son verilmesi talep etti.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Fincancı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili Başsavcılık'tan da açıklama geldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şöyle: ''20.10.2022 tarihinde PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Tabipler Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi gereğince Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçundan 26.10.2022 tarihinde gözaltına alınmıştır.

Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızca adı geçen şüphelinin halen devam ettirdiği Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı görevine, 6023 sayılı Türk Tabipler Birliği Kanununun 'Amaçları dışında faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliğinin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesine, Sağlık Bakanlığının veya bulundukları yer Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine…' şeklindeki Ek 2. Maddesinin 2. Fıkrası gereğince son verilmesine, aynı maddenin 3. Fıkrasında düzenlenen usulle yerine yeni merkez konseyi başkanı seçilmesine karar verilmesi için nöbetçi asliye hukuk mahkemesi nezdinde talepte bulunulmuştur.''

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Türk Tabipler Birliği Şebnem Korur Fincancı İstanbul Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (24)

KARLI DAĞLAR:

Amerika'daki gibi, devlete karşı tüm hainler alınsın...

445
41
yanıtYanıtla
KAHRAMAN KAYA :

haketti bunu kim ki ülkemi bölmeye çalışıyorsa cezasını çekmeli. vatan hainlerini istemiyoruz ülkemizde...

370
51
yanıtYanıtla
Onur Yener:

Asıl vahim olan hekimlerimizin bu kadına karşı sessiz kalmasıdır.Bir başhekim veya bir doktor da çıkıp demiyor "sen kimsin de beni temsil ediyorsun, PKK'nın sözcüsü benim meslek örgütüme başkanlık edemez" diye...

301
34
yanıtYanıtla
Gökhan Altaylı:

Hekimlerimizin o kadar cesareti yok. Onlar ancak vatandaşı azarlamayı bilirler. Başka bir fonksiyonları yok.

yanıt6
yanıt1
Points Grup:

hdp ve chp sessiz kalmadılar kardeş maşallah destek oldular anlayana

yanıt15
yanıt17
Onemli Degil:

Bunu goreve getirenlere operasyon yok mu ?

298
31
yanıtYanıtla
Umut Bogoçlu:

Kendisinin terör örgütüne hizmet ettiği aşikardır kesinlikle tutuklanmalı böyle hainler

248
28
yanıtYanıtla
pederpan:

pardon kişinin görevi neydi :))) ameliyatlarda kurşun dökmek içindir onlar siz yanlış anlamışsınız.

182
20
yanıtYanıtla
Can :

Ermeni ölünce ermeni olanlar, Fransa'ya destek için profil resmini Fransa bayrağı yapanlar, İran daki olaylar için saçını kesip destek olanlar, bu ülke için neden bir şey yapmıyor, bizim bir tane vatanımız var. Vatanımda hain görmek istemiyorum.

179
8
yanıtYanıtla
Babilya :

Sen askerine ihanet edeceksin, Cumhur başkanı adayı sorgulanmasın diyecek. Gençler sorgulayın bakalım ülkemize acıları yayanlar unutulabilir mi!Şimdi pkk nın destekçileriyle karşı karşıyayız.Lütfen dikkatli olalım.

128
26
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title