Haberler

Vahşice öldürülen kadının ağabeyi Cumhurbaşkanı'na seslendi: İdam istiyoruz

Güncelleme:

Adana'da evinde tecavüz girişiminde bulunan şahsın işkence yaparak vahşice öldürdüğü kadının katili, 18 yıl sonra tespit edilerek yakalandı. Katilin yakalanmasıyla derin bir nefes alan kadının ağabeyi ise "Artık kadınlar ölmesin" diyerek isyan etti.

Adana'da evinde cinsel istismar teşebbüsünde bulunan şahsın acımasızca işkence yaparak vahşice öldürdüğü genç kadının katili, zaman aşımına uğramasına sayılı gün kala; 18 yıl sonra tespit edilerek yakalandı. Maktulün ağabeyi ise kız kardeşinin hayatının baharında öldürüldüğünü söyleyerek isyan etti; "Kadınlar artık öldürülmesin, idam istiyoruz" dedi.

İŞKENCE EDİLEREK ÖLDÜRÜLDÜ

Edinilen bilgiye göre olay, 2 Ekim 2002 yılında Seyhan ilçesine bağlı Yenibey Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, çiftçi olan eşi Süleyman Şafak'ın tarım arazileriyle ilgilenmek amacıyla köyde bulunduğu sırada, çocukları Volkan (7) ve Dilara (3) ile evde kalan Fadime Şafak (29) yatak odasında uyudu. 7 yaşındaki oğlu Volkan Şafak, sabah kalktığında karyolada yatan annesini uyandırmak istedi ama bir türlü başaramadı. Bunun üzerine ağlayarak birinci kattaki teyzesinin yanına giderek annesinin uyanmadığını söyledi. Teyze, daireye geldiğinde kız kardeşinin öldüğünü görüp hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis yaptığı incelemede pencerenin demir şebekesinin esnetilerek içeri girilip genç kadına önce işkence yapıldıktan sonra yastıkla boğularak öldürüldüğünü ve tecavüz edilmeye çalışıldığını belirledi. Zanlının, kadının kafasını duvara vurduğu, parmaklarını kesmeye çalıştığı, boğazını elle sıktığı, yastıkla boğduğu tespit edildi. Ayrıca genç kadının, zanlının yüzünü çizdiği ve tırnaklarında zanlının DNA'sı olduğunu saptadı. Polis, bir süre mahallede çalışma yaptı ancak bir türlü zanlıya ulaşamadı.

ZAMAN AŞIMINA UĞRAMADAN KATİLİ YAKALANDI

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri faili meçhul kalan cinayetleri araştırmak için özel bir ekip kurdu. Ekip dosyaları incelediğinde Fadime Şafak dosyasının zaman aşımına uğraması için kısa bir zaman kaldığını fark ederek cinayeti çözmek için yeniden çalışma yapmaya karar verdi. Polis, yaptığı çalışmada o dönem genç kadının komşusu olan ve olaydan sonra mahalleden taşınan Gökhan Ç'den şüphelenip gözaltına aldı. Zanlıdan alınan kan ile olay yerinden alınan örnekler arasında yapılan DNA eşleşmesi uyunca Gökhan Ç. tutuklanırken, cinayet 18 yıl sonra aydınlatıldı.

"HAYATININ BAHARINDA ÖLDÜRÜLDÜ"

Genç kadının ağabeyi Koçero Ateş (54), polisin 18 yıl sonra büyük bir çaba göstererek katili bulduğuna sevindiklerini belirterek, "Kız kardeşimin 2 çocuğu vardı, kocası çiftçilik ve taksicilik yapıyordu. Rahmetlinin burnunu kırıp dalağını patlatmışlar. En sonunda da yastıkla boğmuşlar. 18 seneden beri kız kardeşimin katili yeni bulundu. Biz, katilin en ağır cezayı almasını istiyoruz, devletimizden tek isteğimiz budur. Kız kardeşim hayatının baharında 27 yaşında öldürüldü. Adana Emniyet Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Üstün bir başarı gösterdiler. Şu an sevineceğiz mi yoksa üzüleceğiz mi biz de bilmiyoruz. Çünkü kabuk bağlayan yaramız tekrardan kanadı" dedi.

"EN AĞIR CEZAYI VERMELERİNİ İSTİYORUZ"

Kardeş acısının gerçekten çok kötü bir şey olduğunun altını çizen Ateş, şöyle devam etti: "Allah kimseye yaşatmasın. Rahmetlinin tırnak içlerinde et parçalarına rastlandı baya mücadele etmiş karşıdaki kişiyi cırmalamış ama işkence yapılarak öldürülmüş. Kız kardeşimin burnunu kırıp dalağını patlattıktan sonra tecavüz etmeye çalışmışlar, yani eziyet ederek öldürmüşler. Bu tür insanlar için idamın gelmesini istiyorum. Kadına şiddet diyorlar benim kız kardeşim 18 sene önce kadına şiddetten gitti. Cumhurbaşkanımızdan ve Adalet Bakanımızdan en ağır cezayı vermelerini istiyoruz. Kadına şiddet nasıl önlenecekse önlensin artık, diğer kadınlara zarar gelmesin."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Genç Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (5)

Ali:

Kesinlikle idam şart

12
0
yanıtYanıtla
SAF:

KATİLİ ADALETE BIRAKMA. 5 SENE SONRA ÇIKAR. KATİLİ ÖLDÜR ÖKÜZ HERİF.

7
3
yanıtYanıtla
Cemaldemir:

Bu canavarlar hemde yargisiz idam edilsin

8
0
yanıtYanıtla
ilahii:

18 yıl aranmış 18 yıl ancak alır . hapiste kaldığı süre o kadar bile olmaz. 3/1 falan yatırıyorlar. malesef ölen ölüyor olan kalanlarına oluyor.

4
0
yanıtYanıtla
Yahya:

Ömür boyu hapis daha uygundur.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title