Haberler

Mavi Balina kabusu bitmiyor! 22 yaşındaki genç, 9. kattan atlayarak intihar etti

Güncelleme:

İstanbul Pendik'te 22 yaşındaki bir genç, apartmanın 9. katından atlayarak intihar etti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, intihar eden gencin telefonunda Mavi Balina isimli oyunun yüklü olduğu ve intihar sebebinin bu oyun olabileceği değerlendiriliyor. Öte yandan gencin psikolojik tedavi amaçlı ilaçlar da kullandığı öğrenildi.

İstanbul Pendik'te 22 yaşındaki genç, 10 katlı bir apartmanın 9. katından atlayarak intihar etti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İntihar sebebi olarak Mavi Balina adlı oyun üzerinde duruluyor.

APARTMANIN 9. KATINDAN ATLAYARAK İNTİHAR ETTİ

Olay, Pendik ilçesi Kavakpınar Mahallesi Yağdeller Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 10 katlı bir apartmanın 9. katında yaşadığı öğrenilen Fatih Çakmak isimli genç, apartmanın 9. katından atlayarak intihar etti. Olayı gören kişilerin durumu 112'ye bildirilmesi üzerine olay yerine olay yeri inceleme polisleri ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Mavi Balina kabusu bitmiyor! 22 yaşındaki genç, 9. kattan atlayarak intihar etti

İNTİHAR SEBEBİ MAVİ BALİNA MI?

Ekiplerin yaptığı incelemenin ardında şahsın cansız bedeni adli tıp morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İntihar eden kişinin telefonunda Mavi Balina adlı oyunun yüklü olduğu ve intihar sebebinin bu oyun olduğu üzerinde duruluyor. Çakmak'ın psikolojik tedavi amaçlı ilaçlar kullandığı da öğrenildi.

Mavi Balina kabusu bitmiyor! 22 yaşındaki genç, 9. kattan atlayarak intihar etti

MAVİ BALİNA OYUNU NEDİR?

Bu oyuna, sosyal ağlar üzerinden katılan kişilerden, çoğu şiddet içeren 50 talimatı yerine getirmesi isteniyor. 50 günlük bir süreyi kapsayan bu komutlar arasında, derin olmayacak şekliyle kol ve bacakların kesilmesi, korku filmlerinin seyredilmesi, belirli bir süre boyunca kimseyle görüşülmemesi, yüksek sesli olarak müzik dinlenilmesi gibi aşamalar yer alıyor.

50. günün sonunda ise kişiye son aşama olan "yüksekten atlayarak ya da kendini asarak intihar etme" komutu veriliyor. Oyun, "öl nasıl olsa yeniden doğacaksın" fikrini kişiye öğütlüyor. 50 günün sonunda hem duygusal hem de fiziksel olarak pek çok zarar almış çevrim içi oyuncunun, mavi balina türlerinin artık iyileşemeyecek kadar hasta veya yaralı olduklarında kendilerini karaya vurmalarına benzer şekilde intihar etmesi isteniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstanbul Pendik İstanbul Suç 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

Ferhat Adar:

oyunu niye yasaklamiyorlat

119
6
yanıtYanıtla
Cagatay Oksuz:

Mavi balina dedikleri şey oyun değildir. Facebook gruplarından birisi bir şey paylaşıyor millet de bunu uyguluyor. Psikolojik yöneliminin farklı olduğu insanların kanabileceği bir şey.

yanıt12
yanıt1
sade vatandaş:

birde beyaz ambulans ve çamaşır makinası oyunu var burda oyunu oynayacaklara bol salcalı makarna yiyerek meleme komutu veriliyor komut veren benden önce ambulans çamaşır makinası yoktu ben getirdim ben diyor karşısındaki oyuncu onu bütün saflığıyla makarnanın ona vermiş olduğu uyşturucu etkisiyle inanarak dinliyor oyunu oynatan oyuncudan son bir görev olarak mutlu mesut aydınlık yarınlara ulaşmak için kendisine seçimlerde oy atarak intihar etmesini istiyor oyuncu burada oy verip rahmetli oluyor

72
31
yanıtYanıtla
Zaky:

Ahahaaaa.. anlayana .. mizah cok iyi

yanıt8
yanıt4
tarık usta:

çocuk ölümünden siyasete uzanıp neler söylüyorsun yazık

yanıt0
yanıt0
Amokachi:

Küçük beyinler.

13
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title