Haberler

Öğrencisini darp eden öğretmene 3 bin TL para cezası

Güncelleme:

Kocaeli'de 17 yaşındaki öğrencisini dersi dinlemediği ve düzeni bozduğu gerekçesiyle darp eden öğretmenin yargılandığı davada karar çıktı. Sanığa basit yaralama suçundan 3 bin TL para cezası verilirken, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Kocaeli'de 17 yaşındaki öğrencisini darp eden öğretmene 3 bin TL para cezası verildi.

ÖĞRENCİSİNİ DARP ETTİ

Olay, 21 Mart 2022 tarihinde İzmit Mesleki Eğitim Merkezi'nde meydana geldi. Makine bölümünde eğitim alan 17 yaşındaki M.H.Y., öğretmeni C.D. tarafından darp edildi. Şiddet anları, sınıftaki başka bir öğrenci tarafından cep telefon kamerası ile kaydedildi. Olaydan haberi olmayan gencin ailesi videonun 9 Haziran 2022 yılında sosyal medyaya düşmesiyle durumu öğrenerek öğretmenden şikayetçi oldu. Olaya ilişkin 8 Mart'ta yasa gereği basit yargılama usulü uygulandı. Yargılamadan sanık C.D. beraat aldı ancak müşteki avukatının karar itirazı üzerine dava açıldı.

Kocaeli 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık avukatı Aylin Şengöz, mağdur avukatı Seda Nur Balkaya Gence katılırken, sanık ve mağdur öğrenci ise katılmadı. Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, olay tarihinde sanığın öğrenciye eliyle vurarak "basit tıbbi müdahale ile giderilebilir ölçüde yaraladığı" gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti. Aynı zamanda mütalaada, sanığın M.H.Y'ye karşı işlediği iddia edilen hakaret suçuna ilişkin yeterli delil bulunmadığından beraatine karar verilmesi istendi.

Öğrencisini darp eden öğretmene 3 bin TL para cezası

"MÜVEKKİLİN YARALAMA KASTI BULUNMAMAKTADIR"

Olayın 21 Mart 2022'de meydana geldiğini ancak 6 Mayıs 2022'de şikayet edildiğini ifade eden sanık avukatı Aylin Şengöz, şunları söyledi: "Aradan uzun süre geçmiştir. Alınan raporda öğrenci de travmatik bulguya rastlanılmadığı belirtilmektedir. Raporda belirtildiği gibi öğrenci ruh ve beden bakımından kendini savunabilecek ve ifade edebilecek durumdadır. Ama görüntü kayıtları incelendiğinde gülüşmelerin yaşandığı, herhangi bir karşı koymanın gerçekleşmediği, tanık beyanlarının da şaka amaçlı eylemde bulunup gülüşmeler yaşandığı sabittir. Yaralama suçu bakımından müvekkilin yaralama kastı bulunmamaktadır. Hukuk her fiili cezalandırmaz. Hakaret suçu bakımından söylendiği iddia edilen 'yav**k' kelimesini sadece bir tanık ifade etmiştir. Suç sübut bulmamıştır. Söylendiği kabul edilse bile kaba söz niteliğindedir. Tanık beyanları özellikle de son dinlenilen B., öğrencinin yaramaz ve dersi böldüğünü ifade etmiştir. Müvekkilimin beraatini talep ediyorum, mahkeme aksi haldeyse lehe hükümler uygulansın."

3 BİN TL PARA CEZASI

Mahkeme heyeti, sanığa "basit yaralama" suçundan 3 bin TL para cezası vererek, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. "Hakaret" suçuna ilişkin ise heyet, sarf edilen sözlerin onur, şeref ve saygınlığı rencide edici boyutta değil, kaba ve nezaket dışı hitap tarzı niteliğinde olduğu ve hakaret suçu unsurlarının oluşmadığı kanaatiyle beraatine karar verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Kocaeli Ceza Şiddet Hukuk 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500

Yorumlar (21)

Ali Çelik:

Elinize sağlık hocam helal olsun sana çocuk değil bu öyle bir çocuk yetiştiren aileye cezayı kesecek hakim savcı olması lazım ama bu devirde bu ülkede zor Adalet parası olan a

121
39
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Gerekçesi her ne olursa olsun eline sağlık değil...Zıvanadan çıkmış şirret çocuklar olabilir...Ailesi tarafından yetiştirilememiş dediğin... Aile Hayatı Eğitimi önemlidir. İşte burada öğretmenler devreye girer. Öğretmenin görevi sadece öğretmek değil aynı zamanda eğitmektir. Örnek olmaktır. Öğretmenlik vasıfları taşımayan binlercesi var. Eğitim sistemi böyleleri ile yürümez. Belli belli... her türlü istatiksel veri ile de sabit.

yanıt42
yanıt70
haksız mıyım:

elin kırılsın hoca. millet, sen döv diye çocuk büyütmüyor. varsa suçu yasal işlem yap. yasa yok diyorsan orası ayrı garabet

yanıt14
yanıt14
ilhan:

Görevden aiınmaiıydı. Çocuklarımızı okula dayak yesin diye mi gönderiyoruz?

41
105
yanıtYanıtla
ilhan:

Bu karar ceza değil, dayakçı öğretmeni ödüllendirmektir, her veli çocuğunun okulda yediği dayağı hazmedemez, kadın cinyetleri gibi sonuçlar doğurabilir. Çocuk okul disiplin kurul kararlarına göre cezalandırılır, okulda dayak olmaz., bunun çocuğa da travmaları olur, amerikadaki okul cinayetlerini hatırlayın.

yanıt20
yanıt59
ilhan:

Devlet öğretmenlere, çocuklarımızda okulda dayak atması için mi maaş veriyor?

yanıt3
yanıt8
Aslan Öztürk:

Öğretmenim ellerin dert görmesin.

78
32
yanıtYanıtla
Cihans:

Şimdi bu öğretmen dayak attiya dışarıda küçük bı hata yapıp bı dünya dayak yese nolur sence dovenin ellerine dert olmasın öğretmen sucluydumu olur kimse bireysel ceza kesmemeli bir toplumda eğer eğitimli devlete güvenen birisiyse

yanıt7
yanıt13
Narter Nart:

böyle öğretmenler ile

15
42
yanıtYanıtla
bilal yılmaz :

Bu da dayak mı be? Bizim müdür yardımcısından yediğimiz dayaklar vandan izmire yol olur. Eline sağlık hocanın. Zamanında çok dayak yemiş biri olarak öğrenci suçlu değilse durduk yere öğretmen neden vursun. Biz suçluyduk dayağımızı yer otururduk yerimize

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title