Haberler

Kayalıklarda Mahsur Kalan 5 Keçi, 6 Saatlik Çalışma Sonunda Böyle Kurtarıldı

Kayalıklarda mahsur kalan 5 keçi, 6 saatlik çalışma sonunda böyle kurtarıldıDENİZLİ - Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde bir haftadır 200 metre yükseklikteki kayalıklarda mahsur kalan 5 keçi, AKUT'un yaklaşık 6 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.

Kayalıklarda mahsur kalan 5 keçi, 6 saatlik çalışma sonunda böyle kurtarıldı

DENİZLİ - Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde bir haftadır 200 metre yükseklikteki kayalıklarda mahsur kalan 5 keçi, AKUT'un yaklaşık 6 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.

Denizli'nin Merkezefendi ilçesi Altındere Mahallesi Sivri Mevkisinde Mesut Yılmaza ait 22 keçi 200 metre yükseklikteki kayalıklarda mahsur kaldı. 22 keçiden 17'si bölgeden atlayarak kurtulurken, 5'i yaklaşık bir haftadır 200 metre yükseklikteki kayalıklardan inemedi. Keçilerin sahibi Yılmaz, hayvanlarının kurtarılması için durumu Arama Kurtarma Derneği ekiplerine haber verdi. Keçilerin bulunduğu dağlık alana gelen 8 kişilik ekip, keçilerin kurtarılması için seferber oldu. Ekip, halatların yardımıyla keçilerin mahsur kaldığı alana ulaştı. 7 saatlik bir çalışmanın ardından kurtarılan hayvanlar sahibine teslim edildi.

Kurtarma operasyonu için bir açıklama yapan AKUT görevlisi Nilufer Uran, hazırlık yaptıklarını, operasyonun saat 11.00'de başlayıp 17.00'de bittiğini söyledi. Bu ve buna benzer olaylarda vatandaşların kendilerini tehlikeye atmamaları gerektiğini belirten Uran, ekiplerden yardım istemeleri gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Altındere Denizli 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title