Haberler

İşten çıkarıldığı iddia edilen Bakırköy Belediyesi işçileri belediye önünde eylem yaptı

Güncelleme:

Bakırköy Belediyesi önünde grevden sonra işten çıkarılan işçiler eylem yaptı.

Bakırköy Belediyesi önünde grevden sonra işten çıkarılan işçiler eylem yaptı.

Bakırköy Belediyesi'nde çalışan işçiler 2021 yılında maaşlarına 3 yıl boyunca zam yapılmadığı için grev yapmıştı. İddiaya göre, sendika başkanı da CHP'li olduğu için işçilerin istemediği ücreti verip grevi sonlandırdı. Bunun üzerine maaşlarına itiraz eden işçilerin bazıları bir hafta sonra herhangi gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. Hakkını aramak isteyen işçiler, belediye binası önünde eylem yaptı. Konuya ilişkin işten çıkarıldığı iddia edilen işçiler adına Yılmaz Şutanrıkulu belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. Şutanrıkulu yaptığı konuşmada, 100 gün grev yaptıklarını bu grevi CHP'li Sendika başkanının istenilmeyen rakamlarla sonlandırdığını belirtti. Şutanrıkulu, kısa zaman sonra ise hiçbir gerekçe gösterilmeden iş akitlerinin fes edildiğini açıklayarak yetkilileri göreve davet etti.

"Biz 25-30 yıl boyunca belediyede kadrolu çalışan işçilerdik"

İşten çıkarılan işçiler adına basın açıklaması yapan Yılmaz Şutanrıkulu, "Biz 2021'de belediye sendikamıza güvenerek greve çıktık. 100 gün grevde kaldık. Sendika başkanı CHP'li olduğundan grevi istemediğimiz rakamlarla sonlandırdı. Kısa zaman sonra belediye başkanı hak arayan sesi çok çıkan arkadaşların iş akitlerini bir hafta sonra fes etti. Biz 25-30 yıl boyunca belediyede kadrolu çalışan işçilerdik. Hiç bir gerekçe olmadan iş akdimiz fes edildi. Ufak bir disiplin suçumuz ve hadisemiz yok. Biz sesimizi Türkiye'ye Bakırköy halkına duyurmak için böyle bir basın açıklamasını uygun gördük" dedi.

"CHP'nin ve Kılıçdaroğlu'nun vaatlerine, yalanlarına asla inanmıyoruz"

CHP yöneticilerine haklarını helal etmediklerini dile getiren Şutanrıkulu "Bir belediyeyi yönetemeyenler, verdikleri sözü tutamayanlar, Ankara'dan İstanbul'a adalet için yürüyenler kendilerinde adalet var mı bir bakacaklar. Popülist yalan vaatlerle Türkiye'yi yönetmeye talip olmasınlar. CHP'nin ve Kılıçdaroğlu'nun vaatlerine, yalanlarına asla inanmıyoruz. Başkan Kerimoğlu'na Kaftancıoğlu'na, İmamoğlu'na ve Kılıçdaroğlu'na bu dünyada da ahirette de hakkımızı asla helal etmiyoruz. CHP yöneticilerine hakkımızı aramak için defalarca gittik. Kaftancıoğlu'na, İmamoğlu'na, Kılıçdaroğlu'na gittiğimizde enflasyon hakkınız dediler, işinize iade edeceğiz dediler. Danışmanları telefonlarımızı aldılar. Bir kez bile aramadılar, sormadılar" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title