Haberler

Halfeti'nin ucube otelinin yıkım kararını paylaşan yazar, saldırıya uğradı

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde 'ucube' olarak nitelendirilen 4 katlı 3 yıldızlı otel inşaatı ile ilgili yıkım kararını sosyal medya hesabından paylaşan şair ve yazar Nihat Özdal, 2 kişi tarafından önce darbedildi sonra da silahla tehdit edildi. Tabancayla havaya da ateş açan şüpheliler, güvenlik güçlerince yakalanarak gözaltına alındı.

2000 yılında yapımı tamamlanan Birecik Barajı'nın su tutmaya başlamasıyla Halfeti'nin yüzde 80'i sular altında kaldı. Çoğu çiftçilik yapan ilçe sakinlerinin büyük bölümü, evlerinin su altında kalmasının ardından, 15 kilometre uzaklıkta kurulan yeni yerleşim merkezine taşındı. Taş mimarisiyle yapılmış evlerin ve camilerin su altında kaldığı ilçe, aradan geçen süre içerisinde doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya başladı. Şimaliye Mahallesi'nde ilçenin doğal güzelliklerine hakim bir noktada mülkiyeti Halfeti Belediyesi'ne ait 21 bin 519 metrekarelik arazide 2014 yılında 3 yıldızlı olarak 4 katlı yapılan otel inşaatı vatandaşların tepkisine yol açtı. Geçmiş dönemde CHP'den seçilen daha sonra partisinden istifa ederek BDP'ye katılan Mahmut Özdemir'in başkanlığı döneminde 25 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen protokolle arazi 20 yıllığına işadamı Ahmet Ö'ye ait turizm firmasına 62 bin lira bedelle kiralandı. İlçenin mimari yapısıyla uyuşmaması nedeniyle eleştirilerek 'ucube' olarak nitelendirilen otelin izinsiz yapıldığı ve ilçenin silüetini bozduğu gerekçesi ile Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca yıkılmasına kadar verildi.

YIKIM KARARINI PAYLAŞTI SALDIRIYA UĞRADI

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin 'saklı cenneti' olarak bilinen Halfeti ilçesinde yaşayan, çevre koruma çalışmalarına katkısı ile bilinen şair ve yazar Nihat Özdal, gelişmeyi sosyal medya hesabından paylaştı. Bunun üzerine iddiaya göre ailesinin işletmeciliğini yaptığı otele gelen kimliği belirsiz kişiler Özdal'ı darbetti, ardından korkutmak amacıyla tabancayla havaya ateş ederek kaçtı. Hafif yaralanan Özdal'ın şikayetinin ardından başlatılan çalışmada güvenlik güçleri ismi açıklanmayan 2 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin, emniyette sorgulanmasına başlandı.

Halfeti'nin ucube otelinin yıkım kararını paylaşan yazar, saldırıya uğradı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Şanlıurfa Hisarcık Halfeti Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (3)

ADLT:

Arsayı tahsis eden belediye başkanı, otele işletme izni veren dönemin turizm bakanı, potansiyel ve muhtemel azmettirici olarak otelin sahibi haklarında soruşturma açabiliyor musunuz. Direk yada dolaylı olarak hepsi sorumlu konumdalar. Ama nasılsa zincirleme kılıflar hazırdır, değil mi. Sadece saldırıda bulunan 2 kişi sorgulanıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırlar. Zaman içerisinde adalet de yerini bulur!! Yani unutulur.

4
0
yanıtYanıtla
objektif:

adamlar rusveti basip istedikleri gibi at kosturuyorlar, yikilsin.

3
0
yanıtYanıtla
adaletsizadalet:

yapana ceza varda yaptırana yok mu?bina dikilince mi akıllarına geliyor bunlar, izin verenler için neden sorusturma yapılıyor ???

yanıt1
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title