Haberler

Gazeteci Latif Şimşek'i darbeden şüphelinin 11 ayrı suç kaydı çıktı! Saldırma gerekçesini de böyle anlattı

Güncelleme:

Katıldığı bir televizyon programında Demokrat Parti Genel Başkanı Cemal Enginyurt, tartıştığı gazeteci Latif Şimşek'in üzerine yürürken o sırada koruması olduğu iddia edilen yanındaki kişi ise Şimşek'i darbetti. Toplam 11 ayrı suç kaydı olduğu öğrenilen şüpheli Emrah Topal'ın suç makinesi olduğu ortaya çıktı. Emniyet'teki ifadesinde Topal, "Şimşek'in kupayı tuttuğunu görünce saldırıya geçeceğini düşünerek şahsı kendime doğru çektim ve birkaç tane yumruk attım" dedi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, 6 Ağustos günü katıldığı televizyon programında bir diğer konuk gazeteci Latif Şimşek ile tartışmıştı. Yayın sırasında sinirlenen Enginyurt, yerinden kalkarak Şimşek'in üzerine yürümüş ve yaşanan tartışma nedeniyle yayına ara verilmişti.

YANINDAKİ KİŞİ GAZETECİYİ DARBETTİ

Tartışma bu sırada da devam ederken, Cemal Enginyurt ile birlikte kanala gelen ve resmi bir görevi bulunmayan şüpheli Emrah Topal ise Şimşek'i darp etmişti. Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, şüpheli Emrah Topal, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Şüpheli Emrah Topal'ın (42) emniyette verdiği ifadesinde, bir arkadaşının Cemal Enginyurt'un danışmanı olduğunu ve olay akşamında canlı yayına katılacaklarını öğrenince kendisinin de misafir olarak katılmak istediğini söylediği kaydedildi.

"KUPAYI TUTUNCA BANA ATACAĞINI DÜŞÜNDÜM"

Şüpheli Emrah'ın verdiği ifadesinde, "Cemal Enginyurt program yapılan bölüme geçti, biz de misafirler için bulunan ayrı bir odada bekledik. Programın bir bölümünde sesler yükselmeye başladı. Yayının kesildiğini görünce tekrar ara verildiğini düşünerek stüdyoya gittik, Enginyurt ile Şimşek arasında sözlü tartışma olduğunu gördük. Latif Bey'i sakinleştirmek amacıyla önünde durup 'sakin ol' diyerek yerine oturmasını istedim. 'Sen kimsin bana sesini yükseltiyorsun' diyerek masa üzerinde bulunan kupayı tutunca atacağını düşündüm. Müdahale etmek istedim ancak aşırı tahriklerden dolayı öfkeme yenildim ve şahsa fiziki müdahalede bulundum" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

"BİRKAÇ TANE YUMRUK ATTIM"

Şüphelinin savcılıkta verdiği ifadesinde ise "Şimşek'in kupayı tuttuğunu görünce saldırıya geçeceğini düşünerek şahsı kendime doğru çektim ve birkaç tane yumruk attım. Tam olarak neresine geldiğini hatırlamıyorum, olay bir anlık öfke sonucu yaşanmıştır" şeklinde ifade verdiği kaydedildi.

"11 AYRI SUÇ KAYDI ÇIKTI"

Mesleğinin emlakçı olduğu da belirtilen şüpheli Emrah Topal'ın 'kasten öldürme', 'tehdit', 'kasten yaralama', 'ruhsatsız silah bulundurma' gibi 11 ayrı suçtan suç kaydının bulunduğu da tespit edildi.

DOSYASI ANKARA'YA GÖNDERİLECEK

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından 06.08.2022 günü saat 22.00 sıralarında TV100 kanalında canlı yayın esnasında konuklardan Milletvekili Cemal Enginyurt ve gazeteci Latif Şimşek arasında çıkan tartışma neticesinde Milletvekili Cemal Enginyurt ile birlikte kanala gelen ve resmi bir görevi bulunmayan şüphelinin Latif Şimşek'i darp etmesi olayı ile ilgili müştekinin şikayeti üzerine soruşturma başlatılmış olup, şüpheli hakkında gözaltı talimatı verilmiştir. Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında ise soruşturma evrakı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilecektir" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Cemal Enginyurt Milletvekili Cumhuriyet 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

ismail bey :

Gayri resmi korumalık yapıyor. Avukatta iyi ezberletmiş ifadeyi. Nerdeyse latif şimşek suçlu çıkacak..

7
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title