Haberler

Alevlerle mücadele 33 saat sürdü! Hatay'ı küle çeviren yangından geriye bu görüntüler kaldı

Güncelleme:

Hatay'ın Belen ilçesinde cuma sabahı ormanlık alanda başlayıp 3 ilçede yerleşim yerlerine sıçrayan ve 33 saat sonra kontrol alınan yangının ardından yürek burkan görüntüler, bugün havanın aydınlanmasıyla ortaya çıktı.

Kentte 9 Ekim'de Belen ilçesinde saat 10.15 sıralarında ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle ilçedeki yerleşim yerlerine sıçradı. Burada bulunan İssume, Müftüler, Fatih ve Sarımazı mahallelerini etkileyen yangın daha sonra İskenderun ve Arsuz ilçesindeki birkaç mahalleye de zarar verdi. Evleri yanan vatandaşlar ve risk bölgesinde oturan mahalle sakinleri güvenlik güçleri tarafından tahliye edildi. Kentte üç ilçede de yangın tamamen kontrol altına alınırken, soğutma ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

CAN KAYBI YAŞANMADI

Yangında can kaybı yaşanmazken zarar gören bölgelerdeki hasar tespit çalışmaları dün akşam yangının kontrol altına alınmasıyla başladı. Dün bölgeye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının tamamen kontrol altına alındığını ve gereken tüm çalışmaların ivedilikle yürütüldüğünü kaydetti.

"KORKUNÇ BİR MANZARAYDI"

Yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmaları sürerken, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte alevlerden zarar gören ev ve iş yerlerindeki manzara da gün yüzüne çıktı. Bazı vatandaşların otomobilleri tamamen küle dönerken, çocukların bisikletlerinin yanmış hali ise yürek burktu. Yangın sırasında bir anda alevlerle karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Fatih Mahallesi sakini Mustafa Bilgili, büyük korku yaşadıklarını ve hızlıca evlerinden ayrıldıklarını söyledi. Kendi evinin zarar görmediğini ama birkaç komşusunun evinin yandığını dile getiren Bilgili, "Böyle bir korkuyu kimse yaşamasın. Biz canımızı zor kurtardık. Ciğerlerimiz yandı. Arabalarımızı, eşyalarımızı kaçırmaya çalıştık. Rüzgarın etkisi alevleri göklere çıkardı. Mahalleli kaçmaya başladı. Korkunç bir manzaraydı" diye konuştu.

Yangından geriye kalan yürek burkan kareler:

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

Belen 3. Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

camış:

ormanı kasıtlı yakan bence idam edilmeli. içerisinde o kadar börtü böcek kaplumbağa sincap yanarak can veriyor.

33
1
yanıtYanıtla
ömer turan:

okadar siha drone varken bu yangını kim çıkarmış bulunmalı. bulunmalı ve bu hasar ona sülalesine ödedilmeli. lütfen bunu yapın ki başkası yapmasın

28
1
yanıtYanıtla
ref:

Suriyelilerin malı mülkü varsa onlar ödenir merak etmesinler.

11
4
yanıtYanıtla
haşim demir:

Orman yangınlarının tamamına yakını sabotajdır. Ülkemizin ormanlarını hunharca katlediyorlar uyumayın. Tedbir olın.

11
1
yanıtYanıtla
Doğrucu Davut:

yangının nasıl çıktığı ayrı bir konu ben başka bir konu ile ilgilendim. Yangının evlere doğru geldiği görülüpte nasıl önlenemez , bunu anlamıyorum, dozer ile evler ile arasını kesersin durur evlere gelmeden. Ayrıca hadi evlere gelmesini önleyemedin diyelim o arabalar da mı oradan kaçırılamadı? Bu nasıl iştir bir anlatsın anlayabilene!

5
6
yanıtYanıtla
Şükran:

Bence yangın nasıl çıktı sabotaj mı o konu daha önemli....

yanıt0
yanıt0
Şükran:

Kaz dağları için zıplayan çağdaşlar nerdesiniz.Gıkınız çıkmıyo bakıyorum da.....

yanıt0
yanıt0
Şükran:

Sorumlular bulunup idam edilmeli......Bu ülkeye idam gelmeden rahatlayamayız...,KESİNLİKLE SABOTAJ

6
0
yanıtYanıtla
CAMIŞ:

asalayapdi bir lubnan patlamasi da erivanda istiyoruz

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title