Haberler

Selefi derneklerin silahlandığını iddia eden Cübbeli Ahmet, emniyette ifade verdi

Güncelleme:

"Cübbeli Ahmet Hoca" ismiyle tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, selefi derneklerin silahlandığını iddia etmiş ve bu konuda bildiklerini anlatmak istediğini söylemişti. Ünlü, bu sabah İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giderek konuyla ilgili ifade verdi.

Bir televizyon programında selefi derneklerinin silahlandığını iddia eden ve "Türkiye'de 2 bin selefi derneği var. Şahıslar pompalı, iç savaşa hazırlanıyorlar" diyen ' Cübbeli Ahmet Hoca' lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrılmıştı. Ünlü, bu sabah İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi.

SABAH SAATLERİNDE İFADE VERDİ

Kamuoyunda ' Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Türkiye'de 2 bin selefi derneğin silahlandığını iddia etmişti. Televizyon programındaki bu sözler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 3 gün önce Cübbeli Ahmet Hoca'ya tebligat göndererek ifadeye çağırmıştı. İfadeye çağırılan Cübbeli Ahmet Hoca, sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ifade verdiği öğrenildi.

"BU SİLAHLANMAYI DURDURUN"

Geçtiğimiz günlerde bir programa konuk olan Cübbeli Ahmet, Türkiye'de 2 bin selefi derneğinin olduğunu belirterek, "Şahıslar pompalı. İç savaşa hazırlanıyorlar. Özellikle Batman, Adıyaman taraflarında çok selefi akım var. Bu silahlanmayı durdurun. Yarın bu işin önünü alamayız. Birisi 'şeyhim ' diye cihat ilan edecek, öbürü Mehdiyim diyecek. Birbirine öldürür bu Müslüman millet. Asker bunları vurmak zorunda kalacak. Mutlaka kontrol edilmesi lazım" ifadelerini kullanmıştı.

"BEN DİNLEMEK ZORUNDAYIM"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise konuyla ilgili şu sözleri söylemişti: "1-2 güne bildiklerini anlatacak. Bu yanlış bir şey değil. Şöyle bir değerlendirme var, 'Devlet bir kişinin ifadesine bakıyor.' Evet bir kişinin ifadesi de bizim için önemli. Belki bir değerlendirme ortaya çıkacak. Ben dinlemek zorundayım. Burada bu mücadele çok güçlü bir şekilde geçiyor. DEAŞ'ın 2020 yılında 152 terör eylemini engelledik. 26.8 ton bomba ele geçirdik. Türkiye güvenlik açısından 24 saat çalışıyor. Selefi örgütlerin arkasında bir yapı var" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cübbeli Ahmet Hoca Ahmet Mahmut Ünlü 3. Sayfa Haberler

500

Yorumlar (13)

HAMİT:

Eskiden bir tabir vardı çocuktan al haberi diye. Günümüzdeki versiyonu hacıdan hocadan al oldu. İstihbarat teşkilatı bu ayıbı düzelmeli ne günlere kaldık be.

5
3
yanıtYanıtla
HAMİD''EYE CVP:

Hacı hoca sana birşeymi yaptı ?Mümkün değil olmazda Anneni hacı hocaların altından kalkarkenmi gördün onun bunun çocuğu sizin hacıyla hocayla derdiniz nedir ? bir meyhaneci yada bir rahip papaz bu kadar laf etmezdin.

yanıt2
yanıt2
GÜMÜŞ:

BU DEVİRDE CEMAATLERLE, HACI KILIKLILARLA HOCA KILIKLILARLA TAKILMAYACAKSIN, DİN İMAN İSTİYORSAN KURANİ KERİM OKU, NAMAZINI AKSATMA, ORUCUNU TUT ZEKATİNİ VER , DİNİ SOHBETLERİ İNTERNETTEN DİNLE YETERLİ, ŞİMDİKİLERİN ÇOĞU KUZU GÖRÜNÜMDEKİ ÇAKAL!

4
0
yanıtYanıtla
Kazim:

Internetten sohbeti veren kim? Yine hoca. AZ beyin calistir

yanıt0
yanıt1
Burak:

Cubbeli adamin dibi

1
2
yanıtYanıtla
kabul edilmiştir:

aynen dibe vurmuş biri

yanıt1
yanıt0
İhbar:

Ben de buradan ihbar ediyorum. Küçücük erkek ve kız çocukları dini eğitim adı altında ailelerinden kopartılıp yatılı vakıf evlerinde kalıyorlar. Sabah akşam Türkçe olmayan ve hiiç anlamadıkları Kuran dersleri ve başka şeyler öğretiliyor. Çocuklar birbirleriyle oynayarak aileleri unutturuluyor ve bağları zayıflatılıyor. Bu şekilde çocuklar hoca, şeyh neyse onun sözünü ailesinden daha fazla dinliyor. Çocukların yeri aile yanıdır. Çocukları yabancı evlerde yatırmayın. Her mahallede var.

2
1
yanıtYanıtla
merd:

Bu dini oluşumların tümünü kapatmalı, bunların hepsi paralel devletçi, paralel dinci, hepsi yiyici, insanların iyi niyetli duygularından faydalanıp sömürüyorlar.

2
0
yanıtYanıtla
REALİST:

bu dinci grupların silahlanması o kadar ürkütücü ki sarıklı sakakllı cübbeli bile tırsmış

2
0
yanıtYanıtla
Kemal:

007 cübbeli bond,...

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title