Haberler

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında gözaltına alınan bir komiser daha tutuklandı

Güncelleme:

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle ilgili firari gizli tanık Serdar Sertçelik'in ifadeleri sonrası suç örgütü üyeleriyle birlikte hareket ettikleri şüphesiyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan G.K. isimli komiser tutuklandı. Böylece soruşturmada tutuklananların sayısı 8'e çıktı.

Ayhan Bora Kaplan'ın liderliğini yaptığı suç örgütüne yönelik soruşturmada firari gizli tanık Serdar Sertçelik'in ifadeleri sonrası yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde komiser olan G.K. tutuklandı.

CEZAVİNE GÖNDERİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada elde edilen deliller doğrultusunda, dosyada yer alan diğer şüphelilerle hareket ettiği değerlendirilerek gözaltına alınan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli komiser G.K, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturma savcısına ifade veren G.K, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 8'e yükseldi.

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve 5 örgüt yöneticisi hakkında 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek', 'kasten adam öldürme', 'nitelikli kasten adam öldürme', 'kasten yaralama', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'nitelikli yağma', 'eziyet', 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme', 'suç üstlenme' ve 'suçluyu kayırma' suçlarından 1'i ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenmişti. Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep edilmişti.

Yurt dışına kaçan gizli tanık Serdar Sertçelik'in Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki polis müdürleriyle ilgili "kumpas" iddiaları sonrası çok sayıda kamu görevlisi gözaltına alınmış, soruşturmada aralarında 3 polisin de bulunduğu 7 kişi tutuklanmıştı.

Soruşturmada "M7" kod adı ile gizli tanıklık yapan Sertçelik'in gözaltındayken kimlerle görüştürüldüğü, elektronik kelepçeyle nasıl rahat dolaştığı, nasıl kaçtığı, bazı siyasetçi ve bürokrat isimlerinin neden dosyaya sokulmaya çalışıldığı gibi soruların yanıtları aranıyor.

Kaynak: Haberler.com / Turan Yiğittekin - 3.Sayfa

Ayhan Bora Kaplan Serdar Sertçelik 3.Sayfa Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500

Yorumlar (9)

Son Yörük:

Çok kafam karıştı bu soruşturmayada ne oluyor belli değil.Adami yakaladınız sonuçta bir suç örgütü lideri onu yakalayanlari neden içeri alıyorsunuz bunu anlayamıyorum.Mesela Ataturkte efeleri kurtuluş savaşında gösterdikleri cesaretten dolayı affetti ama onlarda hepsi dağda yaşamayı bırakıp normal vatandaş statüsüne geçtiler burdaki örgüt zamanda devletin yanında oldu diye affettin tamam çıkınca yine devam edicekler bunları omur boyu koruyamazsın cezalarını çekip normal vatandaş olacklar

20
11
yanıtYanıtla
Yıldırım YILDIZ:

Aşçı hizmetliye hizmetli şoföre sonra hepsi bahçıvana

yanıt32
yanıt2
Haydar senkal:

Dayi ne kullaniyin sen soyle bende alacam nasil bir kafa yapmissa

yanıt5
yanıt3
MM İİ:

Herşeyi Atatürk'e bağdaştırmadan olmaz demi ilginç adam

yanıt5
yanıt1
Özcan Özcan:

Benim en sevdiğim kuş türü KEL AYNAK.

22
1
yanıtYanıtla
Sefa:

öczan benim kuş ta kel. onuda seversin sen.

yanıt7
yanıt16
Alkandros Alkimedos:

şimdi yakalayanlar yakalanıyor, rüzgar nekadar değişken böyle

19
1
yanıtYanıtla
Zbandak:

Bu dava daha çok su kaldırır kimin eli kimin cebinde belli değil adamı yakalayanlarin hepsi içerde

20
0
yanıtYanıtla
Sercan Sezgin:

suç örgütü lideri dışarıda onu gözaltına alanlar icerde ülkedeki adalet anlayışı bu iste

17
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title