Haberler

3. Kadıköy Plak Günleri" Başladı

Kadıköy Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Kadıköy Plak Günleri" başladı.

Kadıköy Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Kadıköy Plak Günleri" başladı.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen etkinlikte, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Plak Günleri'nin geçmişle olan bağlantıların geleceğe aktarılması açısından önemli olduğunu ifade etti.

"Plakların bizim geçmişimizde çok önemli bir yeri var. Müziği evimize, arabamıza, hayatımızın her alanına sokan plaklar, büyük bir müzik endüstrisi oluşturdu." diyen Nuhoğlu, insanların iki gün boyunca keyifle müzik dinleyerek hafızalarını güçlendireceklerini kaydetti.

Nuhoğlu, plakların müziğe dokunmak ve sadece müzik olan bir şeyi ele almak açısından önemli olduğunu belirterek, "İnsanların hatırlaması önemli, geleceğe umutlu bakmanın yolu geçmişteki bağlantılardır. İnsan sosyal bir varlık, geçmişle bağlantısını ne kadar güçlendirirseniz, bu gücü kendi içinde hisseder. Ne kadar çok belleğimizi açıp güçlendirebilirsek geleceğe o kadar umutla bakarız." ifadesini kullandı.

Müzeyyen Senar'ın Anadol'u da plak günlerinde sergileniyor

İlk senesinde Zeki Müren ve Neşet Ertaş, 2017 yılındaki ikinci etkinlikte Fikret Kızılok'un anıldığı plak günleri bu yıl da yüzüncü doğum yılı olması nedeniyle Müzeyyen Senar temasıyla organize edildi.

Çok sayıda plak standının yer aldığı etkinlikte, 2015'te hayatını kaybeden Türk sanat müziği sanatçısı Müzeyyen Senar'ın 1967 yılında satın aldığı Anadol marka aracı da sergilendi.

Radyocu Gülşah Güray moderatörlüğünde Kanat Atkaya ve Çağlan Tekil'in katılımıyla "Radyocular Plakları Anlatıyor" başlıklı söyleşinin de yapıldığı programda, pop, reggae, caz, indie, alternative, punk, rock ve elektronik gibi müzik türlerinde taş plaklar müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

Etkinlikler kapsamında müzikseverler, Polonyalı kuratör ve koleksiyoner Kornelia Binicewicz'in 1960, 1970 ve 1980'li yıllarının plaklarından oluşan arşivini dinleme imkanı bulacak.

Besteci ve aranjör Mustafa Özkent, Moğollar grubundan müzisyen Taner Öngör ve Zafer Dilek plaklarını imzalayacağı etkinlik, Gözyaşı Çetesi ve Baba Zula konserleriyle son bulacak.

Kaynak: AA / Güncel

Kadıköy Belediyesi Müzeyyen Senar Kadıköy Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title