Haberler

3. Demirci Akıncıları Milli Bilinç Kampı Başladı

Manisa'nın Demirci ilçesinde 3. Geleneksel Demirci Akıncıları Milli Bilinç Kampı'nın açılışı yapıldı.

Manisa'nın Demirci ilçesinde 3. Geleneksel Demirci Akıncıları Milli Bilinç Kampı'nın açılışı yapıldı.

Türkiye İzcilik Federasyonunca Sarıçayır Kamp Alanı'nda gerçekleştirilen organizasyonda ülkenin çeşitli illerinden gelen 203 izci, Kurtuluş Savaşı'nda büyük mücadelelerin verildiği topraklarda 5 gün boyunca kamp yapacak.

Kamp süresince tarih öğretmenleri ve akademisyenlerce izcilere Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı'nda Demirci ve yöresinde verdiği mücadeleler anlatılacak.

Türkiye İzcilik Federasyonu teknik kurul üyesi ve kamp müdürü Ercan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylül'e kadar sürecek kampta 203 lider izcinin yer aldığını söyledi.

Kurtuluş Savaşı'nda düşmana karşı mücadeleler vermiş Kaymakam İbrahim Ethem Bey, Parti Pehlivan, Gördesli Makbule ve Usturumculu Halil Efe'nin etrafında toplanmış Kuvayımilliye gruplarını anmak ve onların yürüdükleri yollarda yürümek için kamp yaptıklarını belirterek şunları kaydetti:

"30 Ağustos Zafer Bayramı'nda izcilerimizle Kurtuluş Savaşı'nın gerçekleştiği bu yörelerde yürüyüşümüz olacak. Kampımızda Ankara, Balıkesir, Manisa, İzmir ve Muğla illeri başta olmak üzere birçok ilden izcimiz yer alıyor. Milli Mücadele yıllarında Mustafa Kemal Atatürk, Demirci için 'Ben orayı hiç düşünmüyorum. Çünkü orada Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı ve arkadaşları var' demiş. Biz de onların torunları olarak bugün kamptayız."

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, törende yaptığı konuşmada, "Bugün izcilerimizin kamp yaptığı yer Kurtuluş Savaşı'nın başladığı topraklar. Şanlı ve çetin mücadelelerin verildiği topraklarda izcilerimizi ağırlıyoruz. İnşallah sonsuza kadar Demirci Akıncıları Milli Bilinç Kampı'mızı düzenlemeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol da "Demirci, toprakları, doğası ve havası ile güzel bir ilçe. Burayı asıl önemli kılan milletimizin tarihinde önemli bir yer edinmiş olması. Milli Mücadele döneminde Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem Akıncı ve arkadaşları büyük destekte bulunmuşlardır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Demirci Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title