Haberler

3. Balkan Ülkeleri Polis Eğitimi Konferansı Kosova'da başladı PRİŞTİNE

3. Balkan Ülkeleri Polis Eğitimi Konferansı Kosova'da başladı PRİŞTİNE

3. Balkan Ülkeleri Polis Eğitimi Konferansı Kosova'da başladı - PRİŞTİNE

3. Balkan Ülkeleri Polis Eğitimi Konferansı Kosova'da başladı

- Polis Akademisi Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen BALPEK konferansına, Türkiye, Macaristan, Karadağ, Makedonya ve Arnavutluk temsilcileri katılıyor.

- Kosova İçişleri Bakanı Recepi:

"Polislerin kazandığı tecrübelerin paylaşılması, özellikler Balkan ülkelerinde ayrı önem taşıyor"

PRİŞTİNE (AA) - Polis Akademisi Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen Balkan Ülkeleri Polis Eğitimi Konferansı'nın (BALPEK) üçüncüsü Kosova'nın başkenti Priştine'de başladı.

Bu yıl "Polis eğitiminde modern yaklaşımlar" adı altında düzenlenen konferansa, Türkiye, Macaristan, Karadağ, Makedonya ve Arnavutluk temsilcileri katılıyor.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Kosova İçişleri Bakanı Bayram Recepi, Kosova polisi hakkında bilgi verdi ve ülkedeki savaşın ardından kurulan polis teşkilatının kısa zamanda önemli yol katettiğini söyledi.

Recepi, "Polislerin kazandığı tecrübelerin paylaşılması, özellikler Balkan ülkelerinde ayrı önem taşıyor" dedi.

Kosova'nın Kamu Güvenliği Akademisi Genel Müdürü İsmail Smakiqi de konferansın Türk Polis Akademisi Başkanlığı öncülüğünde düzenlendiğini belirterek, "Kamu güvenliği alanında polis eğitiminin gelişmesi için uluslararası işbirliği çok önemlidir. Konferans boyunca ele alacağımız konular hiç şüphesiz bize kamu güvenliği alanında tecrübeler kazandıracak" diye konuştu.

Polis Akademisi Başkanlığında görev yapan Serdar Kenan Gül de uluslararası işbirliğinin ve tecrübelerin paylaşılmasının önemine işaret ederek, "Yaşadığımız çağda insanların beklentilerini ele almamız lazım çünkü teknolojinin gelişmesiyle suç oranı arttı. Suç yöntemleri değişiyor, dolayısıyla polislerimizin de buna engel olmak için tecrübeli olması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Balkan Ülkeleri Polis Eğitimi Konferansı daha önce İstanbul ve Aydın'ın Nazilli ilçesinde düzenlenmişti.

Muhabir: Kemal Zorlak, Zülfiya Yakup

Yayınlayan: Şermin Coşkun

-bayram recepi

-kosova

Kaynak: AA / Güncel

Macaristan Priştine Türkiye Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title