Haberler

3 Asırdır Okyanusun Dibinde Bekleyen Tarihin En Büyük Definesi Bulundu

Güncelleme:

İspanyol donanmasına ait San Jose isimli geminin, asırlardır okyanusun altında kalan hazinelerle dolu enkazı bulundu.

İspanyol donanmasına ait San Jose isimli geminin üç asır boyunca okyanusun altında kalan hazinelerle dolu enkazının bulunduğu resmiyet kazandı. Uzmanlara göre gemideki altın ve kıymetli madenlerin günümüz dünyasındaki değeri ise 4 ila 18 milyar dolar arasında değişiyor.

AMERİKA KITASINDAKİ HAZİNELERİ AVRUPA'YA TAŞIYORDU

Karayip Denizi'nde İngiliz donanması tarafından batırılan geminin toplarındaki yunus işlemeleri gibi özelliklerini inceleyen uzmanlar enkazın San Jose'ye ait olduğunun kesinleştiğini söyledi. 2015'te bulunan gemi 1708'de batırıldığında Amerika kıtasındaki hazineleri Avrupa'ya taşıyordu.

DEĞERİ 4 İLE 18 MİLYAR DOLAR ARASINDA

Uzmanlara göre San Jose'nin içindeki altın ve kıymetli madenlerin günümüz dünyasındaki değeri ise 4 ila 18 milyar dolar arasında değişiyor. O dönem Peru'dan çıkarılmış olan altın, gümüş ve zümrütleri taşıyan geminin sahip olduğu hazinenin büyüklüğü ise, bir su altı aracı olan REMUS 6000'in yaptığı video kayıtları sayesinde hesaplandı. Sular altındaki gemiye 10 metrelik bir mesafe kalana kadar yaklaşan REMUS 6000, böylece değerli bir keşfin yapılmasını sağlamış oldu.

62 SİLAHA SAHİPTİ

San Jose'nin tam 62 adet silaha sahip olduğu biliniyor. Tüm bunlara rağmen gemi, İngiliz kuvvetlerine rakip olamayarak batırılmış. Eğer gemi batırılmasaydı, günümüzde milyarlarca dolar değerine sahip olan hazinesi, İngilizlerle olan savaşlarında destek olmak amacıyla ülkeye dönecekti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri San Jose Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (49)

Yorumcu...:

Akp ye oy verin o hazineleri yoksullara dağıtacaklar. Yalnız dikkat edin don elden gitmesin sıkı tutun...

42
87
yanıtYanıtla
SADE VATANDAŞ:

LA Bİ BİTMEDİNİZ ARKADAŞ. . .

yanıt8
yanıt2
Fenasi:

Defol mal!

yanıt5
yanıt7
Mehmet:

Sen ayaksin lan mal,akp acisi var galiba gokten şimşek çaksa diyeceksin yetişin akp cakiyorrrrrr

yanıt23
yanıt11
wanlı:

SON DAKİKA, DOLAR ve MHP oylarının amansız ve kıran kırana geçen yarışında dolar ipi göğusleyip bir adım öne geçti

23
30
yanıtYanıtla
SADE VATANDAŞ:

LA Bİ BİTMEDİNİZ ARKADAŞ. . .

yanıt1
yanıt1
Selçuklu:

Ot uzmanı, Ot kafa Ahmet Maranki akit tv de belgrad ormanına silah gömdüğünü 25 Haziran dan sonra kullanacağını canlı yayında kibirli bir şekilde itiraf ediyor. Halkı kin ve nefrete teşvik etmek, halkı alanen silahla tehdit etmekten yargılanmalıdır. Savcıların görevlerini yapacağına ve adalete inanmak istiyorum.

34
9
yanıtYanıtla
osman:

Konu ile ne alaka

yanıt8
yanıt6
İzmirli Ahu:

Arap koca arıyorum.cahapeliyim suudi arabistanda yaşamak istiyorum.akapeden kurtulmak istiyorum.

17
15
yanıtYanıtla
Ayd aydın:

İzmirli Arap gel gidelim ahu

yanıt3
yanıt3
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title