Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne Doğru

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gündoğdu, mesajında, sosyal hayata katılmanın di·ğer i·nsanlar gi·bi·, engelli· i·nsanların da temel hakkı olduğunu bildirdi.

Engellilere bir gün değil her gün gereken desteğin sağlanması gerektiğini aktaran Gündoğdu, mesajında şunlara yer verdi:

"Engelli· vatandaşlarımızın çok önemli· bi·r bölümü i·şsi·z ve ne yazık ki· yi·ne çok önemli· bi·r bölümü de eği·ti·m hi·zmetleri·nden yeteri· kadar yararlanamamaktadır.

Ülkemi·zdeki· engelli· vatandaşlarımızın yaşadığı en büyük sorun,

bi·r yandan yaşamını kısıtlayan engelleri·yle uğraşıp yaşam savaşı veri·rken, di·ğer taraftan da eği·ti·m, i·şsi·zli·k ve rehabi·li·tasyon konusundaki· yetersi·zli·klerle mücadele etmek zorunda kalmalarıdır.

Engelli·leri·n problemleri·ni·n çözümü i·çi·n tüm kurum, kuruluşlar ve bi·reyler yani· toplumun tüm kesi·mleri· üzeri·ne düşen sorumluluğu eksi·ksi·z yeri·ne geti·rmeli·, engelli·leri·n topluma başarılı bi·r şeki·lde entegre olmaları i·çi·n her türlü çaba ve gayreti· göstermeli·di·r."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Dünya Engelliler Günü Vecdi Gündoğdu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title