Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, bağımsızlığın, özgürlüğün ve birliğin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugünün, bu değerleri daha gür sesle tekrar etme günü olduğunu belirtti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, bağımsızlığın, özgürlüğün ve birliğin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugünün, bu değerleri daha gür sesle tekrar etme günü olduğunu belirtti.

Bakan Bilgin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin ilanının 92. yıl dönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşadıklarına işaret ederek, bağımsızlığın, özgürlüğün ve birliğin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugünün bu değerleri daha gür sesle tekrar etme günü olduğunu bildirdi.

Ülkenin birlik ve bütünlüğünü, vatandaşların can ve mal güvenliğini hedef alan terör örgütlerine karşı tek yürek olunduğunu gösterme günü olduğuna dikkati çeken Bilgin, "Bu anlamlı duruşumuzla, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına da bir kere daha en güzel cevabı vermiş olacağız. Çünkü biz, farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, bizi birbirimize sarsılmaz bağlarla bağlayan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet, kardeşlik ve barış medeniyetinin mirasçılarıyız" ifadesini kullandı.

İlan edildiği günden beri Türk milletinin çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma çabasının simgesi olan Cumhuriyetin, hem her alanda ilerleyişin kaynağı hem de ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olduğunu vurgulayan Bilgin, şunları kaydetti:

"İnanıyorum ki Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz genç nesillerin omuzlarında daha da yücelecektir. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 92. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum."

Kaynak: AA / Ekonomi

Feridun Bilgin 29 Ekim Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title