Haberler

28 Şubat Davasında Esas Hakkındaki Mütalaa İçin Ek Süre

28 Şubat darbesine ilişkin açılan davada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, duruşma savcısının esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için ek süre vererek duruşmayı 8 Aralık'a erteledi.

28 Şubat dönemine ilişkin aralarında dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 103 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandığı davanın 91. celsesi görüldü. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davaya sanıklar, taraf avukatları ve o dönemde mağdur olan çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan başkanlığındaki AK Partili heyet de davayı takip etti.

Davanın bugünkü celsesinde, bir önceki ara karar gereği duruşma savcısının esas hakkındaki mütalaasını açıklaması bekleniyordu. Söz alan savcı, mütalaanın büyük oranda hazır olmakla birlikte son rötuşları yapmak üzere ek süre talebinde bulundu. Ardından, müşteki, sanık ve taraf avukatlarının beyanlarının alınmasına geçildi.

"BAŞÖRTÜLÜ OLDUĞUM İÇİN İŞTEN ATILDIM"

28 Şubat mağduru Pervin Kaplan, İnönü Üniversitesinde memur olarak çalıştığını, başörtülü olduğu için 5 arkadaşıyla birlikte işten atıldığını söyledi. Atılma sürecinin 1 yıl sürdüğünü kaydeden Kaplan, sürecin uyarı ve kınamalarla devam ettiğini, başörtülü olduğu için de atıldığını vurguladı. Kaplan, davaya katılma talebinde bulundu.

8 ARALIK'TA DEVAM EDİLECEK

Sanık ve avukatlarının da beyanlarının alınması ile duruşmaya ara verildi. Verilen aranın tamamlanmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, savcının esas hakkındaki mütalaasını tamamlanması için ek süre verdi. Duruşmaya, 8 Aralık'ta devam edilecek.

(Abdullah Sarica / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Hakkı Karadayı Çetin Doğan Çevik Bir 28 Şubat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title