Haberler

24 Ekim MasterChef yemekleri! Kimchi nasıl yapılır? Masterchef Kore yemekleri Kimchi tarifi, malzemeleri | Kore turşusu nasıl yapılır?

Güncelleme:

24 Ekim Cumartesi günü ekrana gelen Masterchef sonrası Kimchi nasıl yapılır merak ediliyor. MasterChef Türkiye'de bu akşam dokunulmazlık oyununda takımlardan Kore mutfağından bazı yemeklerin yapılması istendi. Kimchi nasıl yapılır? Kimchi malzemeleri nelerdir?

24 Ekim Cumartesi tarihinde MasterChef'te Güney Kore yemekleri yapıldı. Bir otomotiv fabrikasında çekilen ve Koreliler tarafından da denenecek olan bölümde 5 adet Güney Kore mutfağından yemek yapılacak. Peki, Kimchi nasıl yapılır? Masterchef Kore yemekleri Kimchi tarifi, malzemeleri... Menüde yer alan Kimchi, Kore turşusu olarak adlandırılır. Kimchi, çeşitli sebzelerin fermente edilmesiyle hazırlanıyor ve uzun, sağlıklı yaşamın sırrı olarak gösteriliyor.Kimchi nasıl yapılır?

KİMCHİ (KORE TURŞUSU) TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 adet Çin marulu (lahanası)

1 adet Japon turpu

2 adet havuç

6-7 dal yeşil soğan

1 adet pırasa

1 adet kuru soğan

5 cm kadar zencefil

4 adet sarımsak (sarımsak seviyorsanız daha fazla koyabilirsiniz)

2 yemek kaşığı pirinç unu

2 yemek kaşığı şeker

2 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı pul biber (daha fazlada olabilir)

Yarım bardak balık sosu (isteğe bağlı kullanmayabilirsiniz ben kullanmadım)

24 Ekim MasterChef yemekleri! Kimchi nasıl yapılır? Masterchef Kore yemekleri Kimchi tarifi, malzemeleri | Kore turşusu nasıl yapılır?

KİMCHİ (KORE TURŞUSU) TARİFİ YAPILIŞI

Marulumuz iyice yıkayıp dörde bölüyoruz daha sonra onları da büyük büyük kesiyoruz.

Daha sonra iyice tuzlayıp 30 dakika bekletiyoruz.

Turplarımızı ve havuçlarımızı ince uzun kesiyoruz. Soğan ve pırasalarımızı da ince ince kesiyoruz.

Marulları iyice sudan geçirip bunların hepsini bir kaba alıyoruz.

Pirinç lapasını yapıyoruz 2 bardak suya 2 yemek kaşığı pirinç unu ve 2 yemek kaşığı şekeri koyup karıştırıyoruz

Kaynayınca alıyoruz ve 2 yemek kaşığı pul biberi isterseniz acı seviyorsanız 4 yemek kaşığı kadar da pul biberi koyup karıştırıp robottan geçirdiğimiz sarımsak soğan ve zencefil katışımının içine döküp 2 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz ve iyice karıştırıp soğumasını bekliyoruz.

Bu aşamada isteyen balık sosunu da ekleyebilir.

30 dakika beklettiğimiz marulları iyice sudan geçiriyoruz bütün sebzeleri ve yaptığımız lapayı karıştırıyoruz.

Daha sonra bir kavanoza koyuyoruz serin bir yerde 2-3 gün veya 1 haftaya kadar bekletiyoruz. Afiyet olsun.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Kore Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title