Haberler

2365 Metrelik Zirvede İki Günde İki Mevsim

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ndeki 2365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesinde iki günde iki ayrı mevsim yaşandı.

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ndeki 2365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesinde iki günde iki ayrı mevsim yaşandı. Önce yoğun yağış sonrası karla kaplanan zirvede ertesi gün ise günlük güneşlik bir hava yaşandı.

Antalya'nın en yüksek noktalarından Kemer'deki Tahtalı Dağı, yerli ve yabancı tatilcilerin sıklıkla uğradığı yerlerin başında geliyor. Teleferikle çıkan tatilcilerin Akdeniz ve Toros Dağları'nın eşsiz manzarasını izleme fırsatı bulduğu 2365 metrelik zirve, iki günde iki ayrı mevsim yaşandı. 5 Kasım'da hava sıcaklığının eksi 3 derece olduğu zirvede kar yağışı başladı. Yoğun yağışın ardından bölgede kar kalındığı 15 santime kadar ulaştı. Kar küreme makinesiyle temizlik çalışması yapıldı. Ertesi gün ise tam tersi bir durum yaşandı. Hava sıcaklığı 10 dereceye yükselirken, gün boyu güneş ışığına maruz kalan karlar eridi. Zirvede kar soğuğu yerini güneşli ve sıcak havaya bıraktı.

Zirveye çıkan yerli ve yabancı tatilciler ise iki günde iki ayrı mevsimi yaşadı. Önce kış soğuğunu hisseden tatilciler, ertesi gün ise sıcak havada manzaranın tadını çıkardı. Meteoroloji Müdürlüğü'nün verilerine göre Kemer'de hafta sonuna kadar gündüz 22- 24 derece arasında seyredecek hava sıcaklığı gece ise 11 dereceye kadar düşecek. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tahtalı Dağı Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title