Haberler

22. Bedia Muvahhid Ödülü" Ayşecan Tatari'ye Verildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Türk Kadınlar Birliği İstanbul Şubesinin organize ettiği "22. Bedia Muvahhid Ödülü" bu yıl Şehir Tiyatroları oyuncusu Ayşecan Tatari'ye verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Türk Kadınlar Birliği İstanbul Şubesinin organize ettiği "22. Bedia Muvahhid Ödülü" bu yıl Şehir Tiyatroları oyuncusu Ayşecan Tatari'ye verildi.

Kadıköy Haldun Taner Sahnesinde gerçekleşen ödül töreninde konuşan Tatari, kendisi için çok değerli bir gece olduğunu söyledi.

Tatari, "Burada sahneye çıkmamda bana yardımcı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. En büyük kahramanım, buraya çıkabilmemde bana destek olan anneme de teşekkür ediyorum." dedi.

Ayşecan Tatari'ye ödülünü veren Türk Kadınlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Selma Durak da şöyle konuştu:

"Bugün yine heyecanımız dorukta. 1923'te tiyatro çalışmalarına devam eden Darülbedayi öğrencileri adına Ahmet Muvahhid oyun hakkında bilgi vermek üzere Mustafa Kemal'i ziyaret eder. Atatürk ise Türk kadının olmadığı kadrodan hoşnut olmaz ve 'Türk kadını sahneye çıkmalıdır. Bu sahnemiz için elzemdir.' der. Atatürk, Ahmet Bey'in eşi Bedia Hanım'ın sahneye çıkmasını ister ve kendisinin de orada bulunacağını söyler. Bedia Hanım ise bir gecede Ceza Kanunu oyunundaki bölümleri ezberler. Orada sahneye çıkar ve bir daha inmez."

Türk tiyatrosunun ilk kez Ceza Kanunu oyunuyla Anadolu'ya adımını attığını söyleyen Durak, aynı zamanda oyunun ilk defa bir kadın sanatçının sahneye çıkmasıyla da önemli olduğunu vurguladı.

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı Tolga Yeter de "Bu özel gecede Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı olarak burada bulunmak benim için en büyük onurdur. Bu geceyi hazırlayan Şehir Tiyatroları'na ve Türk Kadınlar Birliği'ne teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Törende Hakan Elbir'in yönetmenliğinde Darülbedayi (Güzellikler Evi) - Şehir Tiyatrosu Tiyatro Atölyesi (İşliği), Öğrenci Topluluğu ve Müzikallerden Seçmeler'in yer aldığı dinletinin yanı sıra Bedia Muvahhid ile ilgili belgesel gösterimi yapıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ayşecan Tatari Haldun Taner Kadıköy Selma Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title