Haberler

21. Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin resim, heykel ve geleneksel Türk sanatları bölümlerinden ilk 3 dereceyle mezun olan 9 öğrenciye toplam 240 Cumhuriyet altını değerinde para ödülü verildi.

21. Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri kapsamında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin resim, heykel ve geleneksel Türk sanatları bölümlerinden ilk 3 dereceyle mezun olan 9 öğrenciye 240 Cumhuriyet altını değerinde para ödülü verildi.

Sabancı Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, vakfın, Sakıp Sabancı'nın ardından sürdürdüğü, Türkan Sabancı, Sevil Sabancı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İncedayı'nın ev sahipliğinde yapılan ödül törenine, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, öğretim üyeleri, öğrenciler, veliler ile Atilla Atasoy, Esin Demirören, Sezen Cumhur Önal, Esin Özbek, Nuran Cıngıllıoğlu, Nesrin Eyilik, Meral Özderici katıldı.

Törende konuşan Türkan Sabancı, eşi Sakıp Sabancı'nın sanata ve gençlere verdiği değeri vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Sakıp Bey, gerçek zenginlerin sanatçılar olduğuna inanırdı. 'Dünyanız zengin olsun, sonra maddi zenginlik gelir' derdi. Aile olarak sanatçıların yaratıcı güçlerine, bu büyük zenginliğe katkı sunmaya her zaman ayrı bir önem verdik. Sakıp Bey'in bu değerli vasiyetini sahiplenip bugünlere taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sabancı Ailesi olarak sanatsal etkinliklerin herkes için ulaşılabilir olmasını sağlamak için çalışıyoruz. Bir yandan Türkiye'nin birbirinden değerli sanatsal etkinliklerini destekliyoruz, diğer yandan kalıcı eserler yaratıyoruz."

Türkan Sabancı konuşmasının ardından ödül almaya hak kazanan öğrencilere ödüllerini sundu.

- 189 sanatçıya 5 binden fazla altın

Sakıp Sabancı, 1994'te kendi adını taşıyan "Sanat Ödülleri"ni başlatırken, tüm hayır işleri gibi ödül programlarının da devamını sağlamak için vakıf bünyesinde Sakıp Sabancı Fonu'nu kurdu. Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri ile 21 yıldır Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin resim, heykel ve geleneksel Türk sanatları bölümlerinden ilk 3 derece ile mezun öğrenciler ödüllendiriliyor.

Ödüllerin bu yılki sahipleri, birincilik derecesinden başlayarak sırasıyla Resim Bölümü'nden Öznur Eren, Orhan Onuk ve Dilek Altıntaş, Heykel Bölümü'nden İris Ergül, Mahmut Aydın ve Mehmet Erin Yeşildere, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü'nden Soner Kalkancı, Merve Özen ve Emek Çulha oldu.

Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri kapsamında, birinciler 40, ikinciler 25 ve üçüncüler 15 Cumhuriyet altını olmak üzere 240 Cumhuriyet altını değerinde Türk lirası ödül aldı.

Bugüne kadar 21 yılda, 189 genç sanatçı "Sakıp Sabancı Sanat Ödülü" almaya hak kazanarak, 5 binden fazla Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türkan Sabancı Sevil Sabancı Sakıp Sabancı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title