Haberler

2017 Ürünü Fındığın Kilosu 8,50 Lira

Güncelleme:

Ordu serbest piyasada, 2017 ürünü fındığın kilogramı, yeni sezonda 8,50 liradan satılmaya başlandı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu serbest piyasasında fındığın kilogramının 8,50 liradan sezonu açtığını belirtti.

"FİYATLAR ÜRETİCİYİ ÜZDÜ"

Ordu Ticaret Borsası tarafından duyurulan fiyatın üreticileri üzdüğünü ifade eden Soydan, "Açıklanan bu fiyatla üreticilerimize maalesef haksızlık yapılmaktadır. Fındığın üretim maliyetinde fiyat açıklanması açıkçası kabul edilemez." dedi.

Soydan, serbest piyasa şartlarının üreticilere fayda sağlamadığını bir kez daha görmüş olduklarını kaydederek, "Üreticilerimizin TMO'yu tercih etmeleri durumunda açıklanan bu fiyatın artacağına inanıyoruz. Üreticilerimize çağrımız lütfen fındıklarını TMO'ya versinler. TMO'ya satış yapmak istemeyen üreticilerimiz ise mümkün olduğunca ürünlerini kendi depolarında bekletsin." diye konuştu.

"ÜRETİCİLERİN HAKKINI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ"

Soydan, TMO'nun üreticilere randevu vermeye başladığını dile getirerek, ofisin Ordu'da 6 Eylül'den itibaren fındık alımı gerçekleştireceğini söyledi.

Ofisin Giresun kalite fındık için 10,5 lira, levant kalite fındık için 10 liradan alım yapacağını anımsatan Soydan, randıman farkıyla bu rakamın daha da yükseldiğini, dolayısıyla piyasa şartlarından daha da iyi olduğunu vurguladı.

Soydan, serbest piyasada fındık satan üreticilerden emanete fındık bırakmamalarını isteyerek, emanete bırakılan fındığın, fiyatların daha da düşmesine neden olacağını savundu.

Gerek serbest piyasa koşullarını gerekse de TMO'nun yapacağı alımları yakından takip edeceklerini belirten Soydan, üreticilerin hakkını sonuna kadar savunmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title