Haberler

2015'İn İlk Gongu Hedef Girişim İçin Çaldı

Güncelleme:


Borsa İstanbul'da yılın ilk gongu Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı için çaldı. Hedef Girişim sermayesinin yüzde 74,75'i, Borsa İstanbul'da düzenlenen Gong Töreni ile Kurumsal Ürünler Pazarı'nda 1.55 TL fiyatla işlem görmeye başladı. Aynı zamanda Borsa İstanbul Özel Pazar üyesi olan Hedef Girişim'in 20 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 14 milyon 950 bin TL'lik kısmı, 22-23 Ocak 2015 tarihlerindeki halka arz sürecinde toplam 322 yatırımcıya satıldı.

"HDFGS" kodu ile işlem görmeye başlayan Hedef GSYO için düzenlenen "Gong Töreni"ne Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz, Hedef GSYO Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Gökalp, Hedef GSYO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Balaban ve A1 Capital Yönetim Kurulu Başkanı Murat Güler katıldı.

Gong Töreni'nde bir konuşma yapan Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz, Borsa İstanbul olarak 2015 yılının ilk halka arzını gerçekleştirdiklerini belirterek; 2015 yılının halka arzlar açısından daha verimli geçmesini beklediklerini, şirketleri özkaynak ile finanse etmenin sürdürülebilir bir büyümeyi gerçekleştirmek açısından önemli olduğunu ifade etti.

Hedef Girişim Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Balaban törende yaptığı konuşmada, son 15 yılda Türkiye'de yatırım ortamında büyük bir gelişim yaşandığını belirtti. Geçmiş 30 yılda Türkiye'de alternatif sermaye ve fonlama kaynaklarının özel sektör yatırımları için çok sınırlı düzeyde kaldığına dikkat çeken Balaban şu değerlendirmelerde bulundu: "Yaratıcı bir fikri, farklı bir iş modeli olup da finansman sağlayamayan girişimciler işlerini büyütmekte zorlandı. İşte girişim sermayesi yatırım ortaklıkları tabiri caizse bu ihtiyacı gidermek üzere hızır gibi yetişti. 2007 yılına kadar Türkiye'de toplam girişim sermayesi yatırımı 36 işlemde 317 milyon dolar olarak gerçekleşirken, sadece 2013 yılında finansal yatırımcılar tarafından gerçekleştirilen 35 işlemde yatırım büyüklüğü 2.1 milyar dolara ulaştı. Hedef Girişim olarak yatırım ortamında yaşanan bu gelişmede gelecek vaat eden projelerin hak ettiği potansiyele ulaşması için üzerimize düşeni en iyi biçimde yapmaya devam edeceğiz. Şüphesiz bizi daha hesap verebilir, şeffaf ama bir o kadar da itibarlı kılan bu halka arzımız sayesinde, kurumsallaşma sürecinde çok önemli bir aşama kaydettik. Halka arzın ülkemize ve şirketimize hayırlı olmasını dilerim."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Balaban Borsa İstanbul Kemal Yılmaz Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title