Haberler

20. Afrodisyas Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Aydın'ın Karacasu İlçesinde Bu Yıl 20'incisi Düzenlenen Afrodisyas Kültür ve Sanat Festivali, Kortej Yürüyüşü ve Değişik Meslek Dallarında Gerçekleştirilen Yarışmalarla Başladı.

Aydın'ın Karacasu ilçesinde bu yıl 20'incisi düzenlenen Afrodisyas Kültür ve Sanat Festivali, kortej yürüyüşü ve değişik meslek dallarında gerçekleştirilen yarışmalarla başladı.

Karacasu Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen festivale Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Ahmet Ertürk, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı. Saat 15.00'te kortej yürüyüşüyle başlayan festivalde, İncirliova Mehteran Takımı bir konser verdi. Mehteran takımının gösterisi ve seramik ustaları yarışması festivalin en ilgi çeken bölümü oldu. Aynı zamanda pide tanıtımının da yapıldığı festivalde, Karacasulu pideciler tarafından yapılan 5 metre

uzunluğundaki pideler protokole ikram edildi.

Belediye Başkanı Emin Mete, ilçeyi "hamurun, çamurun, derinin, demirin, mermerin hayat bulduğu, yeşilin yedi renginin olduğu yer" ifadeleriyle tarif ederek başladığı konuşmasında, ilçenin aynı zamanda bir eğitim kenti haline geldiğini söyledi. Festivalin esas amacının hem ilçenin tanıtımı hem de birlik ruhunu geliştirmek olduğunu kaydeden Mete, Karacasu'ya kısa zamanda yapılan yatırımlardan dolayı herkese teşekkür etti.

Festival kapsamında ilçenin ileri gelen ve bölgenin kalkınmasına destek sağlayan iş ve bilim adamlarına plaket verildi.

(İK-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title