Haberler

19'UNCU MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI

Güncelleme:

MERSİN'de 19'uncusu düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nde, Türkmenistanlı şair Nurmuhammed Andalıp'ın aynı adlı eserinden operaya uyarlanan 'Danatar Ovezov' ile Ukraynalı besteci Yuliy Meyrus'un 'Leyli ve Mecnun' operasının uvertürü Türkiye'de ilk kez seslendirildi.

MERSİN'de 19'uncusu düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nde, Türkmenistanlı şair Nurmuhammed Andalıp'ın aynı adlı eserinden operaya uyarlanan 'Danatar Ovezov' ile Ukraynalı besteci Yuliy Meyrus'un 'Leyli ve Mecnun' operasının uvertürü Türkiye'de ilk kez seslendirildi.

19'uncu Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatro'da düzenlenen konserle başladı. Konsere, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Festivalin Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı ile davetliler katıldı.

Burada konuşan Selma Yağcı, müziğin sağlığa da iyi geldiğini belirterek, "Mersin halkı birçok güzelliğe yakışıyor diye biz de kollarımızı sıvadık. 19 senedir keyifle çalışıyoruz. Tek istediğimiz sizi mutlu etmek ve yaptığımız etkinliklerde salonu dolup taşırmanızdır" dedi.

Konuşmanın ardından festivalin '2021 Festival Sanat Ödülü', piyanist Doç. Ahad Asker'e, 'Festival Kent Ödülü' Kemal Rastgeldi'ye, 'Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü' de trompet sanatçısı Memet Çelik'e verildi.

Daha sonra başlayan konsere Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü eşlik ederken, Rustam Rahmedov'un yönetiminde Ceyla Ganiyeva solist olarak sahne aldı. Konserde, Türkmenistanlı şair Nurmuhammed Andalıp'ın aynı adlı eserinden operaya uyarlanan 'Danatar Ovezov' ile Ukraynalı besteci Yuliy Meyrus'un 'Leyli ve Mecnun' operasının uvertürü Türkiye'de ilk kez seslendirildi.

Konserde ayrıca, Ulvi Cemal Erkin'in 'Köçekçe', Kara Karaev'in 'Keman ve Orkestra İçin Konçerto' ve Ferit Tüzün'ün 'Esintiler' adlı eserleri yorumlanırken Astor Piazzolla'nın 100'üncü doğum yılı anısına "Oblivion" eseri de seslendirildi.

Festival, 2 Ekim Cumartesi günü Goran Bregoviç konseri ile son bulacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Türkiye Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title