Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na Doğru

Muğla Valisi Esengül Civelek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Muğla Valisi Esengül Civelek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Civelek, mesajında 19 Mayıs 1919'un Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı, aziz Türk milletinin yeniden varoluş mücadelesinin başladığı gün olduğunu ifade etti.

Zaferlerle dolu şanlı tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'un kurtuluş meşalesinin Samsun'dan ateşlenerek, Anadolu'nun her köşesine yayıldığı ve Cumhuriyetin kuruluşuna uzanan sürecin de başladığı tarih olduğuna işaret eden Civelek, mesajında şunları kaydetti:

" Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basarak milli mücadeleyi başlattığı günü Gençlik ve Spor Bayramı olarak Türk Gençlerine armağan etmesi son derece anlamlı ve gençlere duyulan güvenin de simgesidir. Sevgili Gençler, Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olarak, Türkiye'nin uygarlık yolunda durmadan ilerleyebilmesinin en büyük güvencesi ve teminatı sizlersiniz. Bu aziz vatanın atalarımızdan bizlere emanet olduğunun bilinciyle milletimize, devletimize, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu, daha müreffeh yarınlara taşımanın gayreti ve çabası içerisinde olacağınıza inanıyor, sizlere güveniyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Esengül Civelek 19 Mayıs Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title