Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Hakkari'de Büyük Bir Coşku ile Kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Hakkari'de büyük bir coşku ile kutlandı.

Şehir Stadyumu'nda düzenlenen tören Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek ve Belediye Başkan Vekili Cemil Akış ile birlikte öğrenci ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kız Meslek Lisesi öğrencilerinden Kadriye Özer'in 'Atatürk'ten Son Mektup' isimli şiir okudu. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Andı, Şeref Çağrısı ve Gençlik Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler tarafından askeri bando takımı eşliğinde tören geçişi yapıldı.

Daha sonra öğrenciler tarafından yapılan gösteriye geçildi. Gösterilerin ardından yaklaşık 650 öğrenciden oluşan topluluk zeybek, efe, harmandalı, horon, damat ve Hakkari yöresine ait hecruke oyunlarıyla adeta Mustafa Erdoğan'ın genel sanat yönetmenliğini yaptığı Anadolu Ateşi Dans Grubu'na taş çıkarttı. Kutlamalar, 650 kişilik öğrenci grubu her biri 30 metre uzunda olan 5 Türk Bayrağı ve Atatürk posterini açarak 10. Yıl Marşı'nı okumalarıyla son buldu.

Törenlere, Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Belediye Başkan Vekili Cemil Akış, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek'in yanı sıra İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Vural Erol, Emniyet Müdürü Cavit Çevik, Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar, kamu kurum ve kuruluş amirleri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(NT-ŞA-Y) 19.05.2008 15:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title