Haberler

18. Gezici Film Festivali Sinop'ta Başladı

Sinop'un ev sahipliği yaptığı "18.Gezici Film Festivali" başladı.

Sinop'un ev sahipliği yaptığı "18. Gezici Film Festivali" başladı.

Ankara Sinema Derneği tarafından Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi ve Sinop Kültür ve Turizm Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen festivalin, Deniz Sineması'ndaki açılış törenine, Sinop Vali Yardımcısı Kaya Çelik, Belediye Başkanı Baki Ergül, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, yönetmen ve sinema oyuncuları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Boyacıoğlu, burada yaptığı konuşmada, festivalin ikinci defa Sinop'ta yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Son 18 yıl içinde bir çok kenti gezdik ama Sinop kadar sevimlisini, güzelini, dost kentini görmedik" dedi.

Yönetmen Reis Çelik ise festivalin sinema için çok önemli olduğunu belirterek, "Seksenli yıllardan sonra sinema salonlarını kapatan şehirlere yeniden sinemayı getirmek çok önemli bir görevdir. Sinop bu gezici festivale sahip çıkan bir kent. Bu durum bizi heyecanlandırıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Reis Çelik'in yönettiği " Lal Gece" filmi izlendi.

Toplam 13 filmin gösterileceği festival dört gün sürecek.

Muhabir: Kenan Türkseven / Anıl Kuru

Yayıncı: Erdem Gültekin - SİNOP

Kaynak: AA / Yerel

Sinop Valiliği Reis Çelik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title